Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Φανών “Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ” μέλος της Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγου Ρόδου, σε συνεργασία με τον Α.Σ Ακουσίλαος Φανών, σας προσκαλεί στην 6η Γιορτή Αμπελιού Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στις Φάνες στο παλιό εργοστάσιο της C.A.I.R. – Βιωματικό Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς. Ώρα έναρξης εκδηλώσεων 19:00.

Η Γιορτή πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον ΔΟΠΑΡ,  τον Ελαιουργικό και Αμπελουργικό Συνεταιρισμό Δωδεκανήσου ” Η ΕΝΩΣΗ “,την CAIR, και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φανών.

Μια γιορτή, που συνδυάζει, ιστορία, πολιτισμό, γαστρονομία και πρωτογενή τομέα. Μια γιορτή γεμάτη αρώματα με το άρωμα του μούστου να σε μεθάει γλυκά… Μέσα έναν χώρο σημείο αναφοράς της αμπελουργικής και τοπικής μας κληρονομιάς.

Κατά την διάρκεια των διήμερων, θα πλαισιώσουν την Γιορτή χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικών Συλλογών, γευσιγνωσία κρασιών και wine bar με εκλεκτά κρασιά της CAIR, πατητήρι για τους επισκέπτες, παρουσίαση παραδοσιακών φαγητών, έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, δραστηριότητες για τα παιδιά από τις 19:00, αναπαράσταση του πατήματος σταφυλιών και παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα με ώρα έναρξης 20:30.

Στον χώρο θα υπάρχει μικρή αγορά με πολλά παραδοσιακά προϊόντα κυρίως γλυκό σταφυλιού, ζυμωτό ψωμί και σταφιδόψωμα στο ξυλόφρουνο, παραδοσιακές τηγανίτες, και γενικότερα εδέσματα με βάση το αμπέλι, όλα παρασκευασμένα από τους εθελοντές του Συλλόγου μας.

Θα προσφερθούν δωρεάν εδέσματα (σταφύλι, μουσταλευριά, γλυκίσματα, κι άλλα πολλά) και άφθονο ντόπιο κρασί.

 

Για το Δ.Σ.,

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ