Κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης να είναι έμπρακτη και να μεταφραστεί σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις, δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες.

Όπως είπε σε σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους αρμόδιους υπουργούς, αποφασίστηκαν τα επόμενα μέτρα και ελήφθησαν αποφάσεις. Οι διαδικασίες για την αποκατάσταση της περιοχής πρέπει να ολοκληρωθούν ταχύτατα και να είναι απλές, χωρίς γραφειοκρατία, ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Από αύριο ξεκινά η διαδικασία παροχής του έκτακτου επιδόματος όσων επλήγησαν από τις πυρκαγιές, ενώ άμεσα θα τεθεί σε λειτουργία τηλεφωνικός αριθμός στον οποίο θα δίνονται πληροφορίες.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής επιτροπής υπό τον κο Βερναρδάκη, που θα εξετάσει ολοκληρωμένη πρόταση για αναβάθμιση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, ενώ εκπονείται σχέδιο παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των οικιστικών στρεβλώσεων σε όλη τη χώρα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης και το αίτημα για παραιτήσεις, δήλωσε ότι η λογική των παραιτήσεων σε τέτοιες περιπτώσεις στοχεύει σε επικοινωνιακού τύπου «αποσυμπίεση» μιας κριτικής. Το σημαντικό είναι αφού παρέλθει η κρίση να αποτιμήσουμε με νηφαλιότητα όσα έγιναν.

«Η κυβέρνηση δεν έχει τη διάθεση ή τον χρόνο να κάνει πολιτική αντιπαράθεση στα αποκαΐδια», σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί την κυβέρνηση.

Σε ερώτημα για το πότε πληροφορήθηκε ο πρωθυπουργός την ύπαρξη νεκρών από τις πυρκαγιές, δήλωσε ότι «οι νεκροί ούτε κρύβονται, ούτε εικάζονται». Ο πρωθυπουργός, όπως είπε, βρέθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στις 23:30 μετά την επιστροφή από τη Βοσνία και εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν διασταυρωμένα θύματα. Στη συνέχεια βρέθηκε σε σύσκεψη ως αργά το βράδυ. Στις 12:30 τόνισε ότι πρώτο μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Το δευτερόλεπτο που επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη νεκρών ενημερώθηκαν οι Ελληνες πολίτες από εμένα, στις 02:30, συνέχισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Όποιος πιστεύει ότι η κυβέρνηση είχε στόχο να «κρύψει» νεκρούς οδηγείται από πολιτική σκοπιμότητα. Δεν θα μπούμε σε ένα παιχνίδι επικοινωνιακής τυμβωρυχίας».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ