ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετσόβιο Πολυτεχνείο για πυρκαγιές: Θέσαμε στη διάθεση των αρμοδίων τις υπηρεσίες μας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Πολυτεχνείο

Από τις πρώτες ημέρες που εξε­λί­χθηκε η τρα­γω­δία με τις φονικές πυρ­κα­γιές στην Αττική έθεσε τις υπη­ρε­σίες του στη διάθεση των αρμό­διων υπουρ­γείων και της τοπικής αυτο­διοί­κη­σης το Εθνικό Μετσό­βιο Πολυ­τε­χνείο, όπως απο­κα­λύ­πτει με ανα­κοί­νωσή του.

Το Πολυ­τε­χνείο σημειώ­νει με έμφαση ότι οι σύγ­χρο­νες ανάγκες απαι­τούν επα­να­σχε­δια­σμό των πλάνων, χρήση νέων τεχνο­λο­γιών και συγκε­κρι­μένα σχέδια έγκαι­ρης εκκέ­νω­σης, με συγκε­κρι­μένη προ­τε­ραιό­τητα, όπως έχει τονίσει κατ’ επα­νά­ληψη με τις έρευνες που έχει θέσει στη διάθεση της ελλη­νι­κής Πολι­τείας εδώ και πολλά χρόνια.

Πιο ανα­λυ­τικά η ανα­κοί­νωση:

«To Εθνικό Μετσό­βιο Πολυ­τε­χνείο από τις πρώτες ημέρες του τρα­γι­κού συμ­βά­ντος των πρό­σφα­των πυρ­κα­γιών επι­κοι­νώ­νησε τόσο με τα αρμόδια υπουρ­γεία της κεντρι­κής κυβέρ­νη­σης όσο και με τους πλη­γέ­ντες φορείς της τοπικής αυτο­διοί­κη­σης και έθεσε στη διάθεσή τους το σύνολο του δυνα­μι­κού και της τεχνο­γνω­σίας του.

Ο επα­να­σχε­δια­σμός σύγ­χρο­νων, λει­τουρ­γι­κών και ασφαλών οικι­σμών, η χρήση νέων τεχνο­λο­γιών για την παρα­κο­λού­θηση και την πρό­βλεψη της πορείας των πυρ­κα­γιών, η εφαρ­μογή προηγ­μέ­νων τεχνο­λο­γιών έγκαι­ρης ειδο­ποί­η­σης των πολιτών και βέλ­τι­στης αντι­με­τώ­πι­σης των συμ­βά­ντων πυρ­κα­γιάς σε πραγ­μα­τι­κές συν­θή­κες καθώς και τα σχέδια εκκέ­νω­σης απο­τε­λούν άξονες ενερ­γειών, που μεταξύ των άλλων, πρέπει με προ­τε­ραιό­τητα να προ­ω­θη­θούν, και στους οποίους το ΕΜΠ μπορεί να παίξει καθο­ρι­στικό ρόλο.

Το Εθνικό Μετσό­βιο Πολυ­τε­χνείο προ­σπα­θεί, δια­χρο­νικά, να βρί­σκε­ται κοντά στην ελλη­νική κοι­νω­νία, ιδιαί­τερα όταν αυτή πλήτ­τε­ται, όπως, για παρά­δειγμα, έκανε τόσο στην περί­πτωση των πυρό­πλη­κτων περιο­χών του Νομού Ηλείας, το 2007, όσο και στις πυρ­κα­γιές στην Αττική, το 2009, όταν οργά­νωσε μετά από συστη­μα­τική δράση ενός χρόνου, το 2010 – ολο­κλη­ρω­μένη επι­δει­κτική δράση σχετικά με την έγκαιρη ειδο­ποί­ηση αλλά και την απο­τε­λε­σμα­τική αντι­με­τώ­πιση των πυρ­κα­γιών με χρήση σύγ­χρο­νων αντι­πυ­ρι­κών τεχνο­λο­γιών.

Και σήμερα, σε αυτήν την εξαι­ρε­τικά δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας, θα προ­σπα­θή­σει με όλες του τις δυνά­μεις να συμ­βάλ­λει, σε όποιο τομέα του ζητηθεί από την Πολι­τεία».

Πηγή protothema.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.