Ειδήσεις

Στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια – Τι περιλαμβάνει

Η επαναφορά του ασύλου αλλά και των φοιτητών στα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ και ΤΕΙ προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο κατατέθηκε στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας και στη συνέχεια θα πάρει τον δρόμο προς την Ολομέλεια της Βουλής.

Στο άρθρο 3 αναφέρονται τα εξής: «Επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους των ΑΕΙ λαμβάνει χώρα σε περιπτώσεις πλημμελημάτων και κακουργημάτων αυτεπαγγέλτως και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετά από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου. Οι ως άνω περιορισμοί δεν ισχύουν για το Πυροσβεστικό Σώμα».

Σύμφωνα με το άρθρο 13, στη Σύγκλητο θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των φοιτητών ως εξής:

  • Στα ΑΕΙ που έχουν περισσότερα από 20 Τμήματα ή έχουν λιγότερα από είκοσι 20 Τμήματα, αλλά λειτουργούν σε τρεις ή περισσότερες γεωγραφικές έδρες, ορίζονται πέντε εκπρόσωποι των φοιτητών του Ιδρύματος, τέσσερις των προπτυχιακών και ένας των μεταπτυχιακών φοιτητών και των υποψηφίων διδακτόρων, όπου υπάρχουν.
  •  Στα ΑΕΙ που έχουν μέχρι και 20 Τμήματα ορίζονται τέσσερις (4) εκπρόσωποι των φοιτητών του Ιδρύματος, τρεις των προπτυχιακών και ένας (των μεταπτυχιακών φοιτητών και των υποψηφίων διδακτόρων, όπου υπάρχουν.

Στο άρθρο 14 αναφέρονται τα ακόλουθα:

Το Πρυτανικό Συμβούλιο αποτελείται από: α) τον Πρύτανη, β) τους Αντιπρυτάνεις, γ) έναν εκπρόσωπο των φοιτητών, που υποδεικνύεται και προέρχεται από τους νομίμως ορισθέντες φοιτητές που μετέχουν στη Σύγκλητο και δ) τον εκπρόσωπο των διοικητικών υπαλλήλων που μετέχει στη Σύγκλητο.

Δείτε ΕΔΩ το σχέδιο νόμου

newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου