Ειδήσεις

Προστατευτικά μέτρα και κλιματιζόμενες αίθουσες για τις ημέρες του καύσωνα από το Δήμο Ρόδου

Οι Αντιδημαρχίες Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου, ενημερώνουν ότι ενόψει των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα από σήμερα Σάββατο 1/07/2017 έως και την Κυριακή 2/07/2017 και κατά τις ώρες 7.30 π.μ μέχρι 3.30 μ.μ, εφιστούν την προσοχή στους πολίτες και επισκέπτες του νησιού, παραθέτοντας μία σειρά μέτρων πρόληψης και αυτοπροστασίας, όπως και κλιματιζόμενες αίθουσες σε κτιριακές δομές του δήμου Ρόδου.
Προκειμένου να προστατευθούν οι συμπολίτες μας που στερούνται κλιματισμού στην κατοικία τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξυπηρετηθούν από την κλιματιζόμενη αίθουσα του ΚΑΠΗ Ρόδου (οδός Αγ. Ιωάννου 56), κατόπιν επικοινωνίας με τον υπάλληλο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, Μοράρη Μανώλη στο τηλέφωνο 6958617555.
Γενικές οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα:
1. Αποφεύγετε η έκθεση στον ήλιο και να αναζητούνται σκιερά και δροσερά μέρη.
2. Φοριούνται ελαφριά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, καπέλα, ενώ τα γυαλιά να είναι μαύρα ή σκουρόχρωμα.
3. Αποφεύγετε η βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θεοκρασία µε υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.
4. Καταναλώνονται μικρά και ελαφρά γεύματα που θα περιλαμβάνουν φρούτα και λαχανικά, καθώς και να λαμβάνονται άφθονα υγρά (όπως νερό και χυμό φρούτων)
5. Γίνονται πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Περισσότερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις ομάδες υψηλού κινδύνου (άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, άτομα που λαμβάνουν χρόνια φαρμακευτική αγωγή), οι οποίες θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα γιατρό για περαιτέρω οδηγίες. Επίσης, τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά και να τους προσφέρονται πολλά υγρά, όπως νερό και γάλα.
Τη μέριμνα έχουν οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής κα Άννα Ζωάννου και Πολιτικής Προστασίας κος Αγαπητός Πάλλας, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρόδου και υπηρεσιακούς παράγοντες των Διευθύνσεων.
Τέλος, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε ετοιμότητα για το συντονισμό ενεργειών με όλους τούς εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου