Ειδήσεις

Παρά το νόμο πλέον… απολύει συμβασιούχους ο Δήμαρχος Ρόδου!

Μόλις μία μέρα μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εσωτερικών, για λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων – “παρατασιούχων” Καθαριότητας Δήμων, καταγγελία του Προέδρου της Ε.Ε. της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α., κ. Μάρκου Δαρδαμάνη, στο epoli.gr (σε συνέχεια ενημέρωσής του από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Καθαριότητας) κάνει λόγο πως, ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, εισάγει σε λίγη ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα, που ουσιαστικά απολύει τους συμβασιούχους Καθαριότητας του Δήμου του!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Δαρδαμάνη, στην εισήγηση του Δημάρχου, θα αναφέρεται γνωμοδότηση νομικού συμβούλου, σύμφωνα με την οποία, οι εν λόγω συμβασιούχοι ή δεν θα πληρωθούν ή αν πληρωθούν θα καταλογιστούν οι δαπάνες στον Δήμο.

«Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Ρόδου, διότι εισάγει στο Δ.Σ. θέμα με γνωμοδότηση νομικού ότι, δήθεν δεν θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι ή αν πληρωθούν θα τους καταλογιστούν δαπάνες, τη στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι ήδη επίτροποι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη χρησιμοποίησαν τον όρο “συγγνωστή πλάνη”, ώστε να αποζημιωθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, τη στιγμή μάλιστα που χθες δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης, η οποία του δίνει τη δυνατότητα να κάνει νέες συμβάσεις 8 μηνών. Δοξάστε τον…», δήλωσε στο epoli.gr ο κ. Δαρδαμάνης.

 

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α., κ. Μάρκος Δαρδαμάνης

epoli.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου