Ειδήσεις

“Αιτία πολέμου η προσπάθεια επαναφοράς του Δημοτικού φόρου από την πίσω πόρτα”

Μετά από δημοσιεύματα στον σημερινό τύπο για την πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να νομοθετήσει στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (άρθρο 75) την δυνατότητα επιβολής τέλους 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων των επιχειρήσεων, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, Νικόλαος Μπόνης δήλωσε τα κάτωθι:

«Σήμερα όπου οι επιχειρήσεις μετά βίας μένουν ανοικτές, η προσπάθεια επιβολής οποιουδήποτε επιπλέον φόρου, μη λαμβάνοντας υπόψη την ζημία που τελικά θα υποστεί όχι μόνο ή κάθε επιχείρηση αλλά η ίδια η τοπική κοινωνία μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους.
Η ανυπαρξία οικονομικής υποστήριξης των Δήμων της Χώρας από την Κεντρική Κυβέρνηση δεν τους δίνει το δικαίωμα την συνταγματική τους αυτή υποχρέωση να την μετακυλήσουν για ακόμη μία φορά στις επιχειρήσεις και κατ επέκταση σε όλους τους δημότες.
Η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να φροντίσει τα του οίκου της μέσα από την χρηστή διαχείριση και την οικονομία των πόρων της, όπως οφείλει να κάνει η κάθε επιχείρηση. Το πρόσφατο παράδειγμα της κατάρριψης του Δημοτικού Φόρου απέδειξε περίτρανα την «οικονομική γύμνια» που είχαν οι φορείς του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης του τόπου μας. Η προσπάθεια επαναφοράς του από την «πίσω πόρτα» θα πέσει στο κενό.
Ο ρόλος του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός από τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρουν στους δημότες τους είναι να διασφαλίζει την ευμάρεια του συνόλου των δημοτών.
Δηλώνουμε στον Δήμο Ρόδου και στο σύνολο του Δημοτικού του Συμβουλίου ότι πιθανή ενεργοποίηση μίας τέτοιας δυνατότητας που θα του δώσει το εν λόγο νομοσχέδιο είναι για τον επιχειρηματικό κόσμο αιτία πολέμου.»

Εκ του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου