Ειδήσεις

«Σημαντικές ρυθμίσεις υπέρ των ξενοδοχοϋπάλληλων ψηφίστηκαν από την Κυβέρνηση»

Αναφορικά σε ό,τι με αφορά και σχετικά με τα όσα τίθενται στην επίμαχη επιστολή του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, οφείλω να ενημερώσω τους φίλους ξενοδοχοϋπαλλήλους και το Σωματείο τους, ότι με στον νόμο 4387/2016 για το φορολογικό και ασφαλιστικό πέρασαν δυο πολύ σημαντικές ρυθμίσεις που αφορούν τον συγκεκριμένο κλάδο και βοηθούν στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας αλλά και της αντιμετώπιση του θέματος των εκπαιδευόμενων.

Δεν είναι λοιπόν, όπως φαίνεται εις γνώσιν του Σωματείου, το γεγονός ότι ρυθμίστηκε με διάταξη στον 4387 ο αντικειμενικός προσδιορισμός των ασφαλιστικών εισφορών που πρέπει να πληρώνει κάθε επιχείρηση, με βάση τον όγκο και την ένταση εργασίας και που ουσιαστικά φέρνει τη ρύθμιση για τη σύνθεση προσωπικού στα ξενοδοχεία, ούτε ότι επίσης στον ίδιο νόμο εντάχθηκε η  πρόβλεψη ότι από την 1/7/2016, οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ηλεκτρονικά τους υπαλλήλους τους, ένα μέτρο που υπήρχε και στον  νόμο 3863/2010, αλλά δεν εφαρμόστηκε γιατί ποτέ δεν εκδόθηκαν οι απαραίτητες κοινές υπουργικές αποφάσεις.

Για τις παραπάνω ρυθμίσεις, που αποτελούσαν πάγιο αίτημα των ιδιωτικών υπαλλήλων και ιδιαίτερα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και που όταν τις πρωτοσυζητήσαμε με το Σωματείο, ούτε οι ίδιοι πίστευαν πως θα μπορέσουν να νομοθετηθούν, δουλέψαμε σκληρά και μεριμνήσαμε για τη θεσμοθέτησή τους από κοινού, ο Υπεύθυνος για θέματα Εργασίας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και εγώ, ως Υπεύθυνος των θεμάτων Ανάπτυξης και Τουρισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσω, ότι στη 2η αξιολόγηση θα περιλαμβάνονται τα εργασιακά ζητήματα και αυτό το γεγονός αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία, ώστε να ανατραπεί ο εργασιακός μεσαίωνας που καθιερώθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Εν κατακλείδι, καλώ τους εκπροσώπους του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου– ενός Σωματείου που γνωρίζω ότι είναι μάχιμο και που καθημερινά έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα του κλάδου- σε συνεργασία για συνδιαμόρφωση ρεαλιστικών και προωθητικών προτάσεων, ενόψει της έναρξης των συζητήσεων για τα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα, αλλά και σε συνεχή επαγρύπνηση και συνεργασία ώστε να εκδοθούν σύντομα οι σχετικές Υπουργικές αποφάσεις για την έναρξη εφαρμογής των παραπάνω ρυθμίσεων.

Δηλώνω, ακόμη, απερίφραστα, ότι ουδέποτε μου ζητήθηκε συνάντηση την οποία δεν δέχτηκα και θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά άδικο- δεδομένης της αδιάλειπτης παρουσίας μου στην τοπική κοινωνία- να αφήνονται τέτοιες ανυπόστατες κατηγορίες, αναπάντητες, που μόνη πρόθεση έχουν τον λαϊκισμό. Επιπλέον, οι μέσω Δελτίων Τύπου αφορισμοί και χαρακτηρισμοί, δεν βοηθούν στο κλίμα συνεργασίας και ομοψυχίας που επιδιώκω να καλλιεργηθεί ανάμεσά μας.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου