Ποδηλάτες από την Αυστραλία μέχρι και τον Καναδά θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κω

 Περισσότεροι από 200 ποδηλάτες και ποδηλάτισσες από 16 χώρες θα μετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών, με την επωνυμία «UCI Kos Gran Fondo 2018», που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 13 έως και 15 Απριλίου στην Κω υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Ε.Ο. Ποδηλασίας και με διοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Κω, την εταιρεία Sports Tours Hellas και τον Ποδηλατικό όμιλο Κω.

Ασφαλώς πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλοτουριστικό γεγονός, αφού στο νησί του ποδηλάτου, όπως είναι ευρέως γνωστή η Κως, θα βρεθούν αθλητές από την Αυστραλία μέχρι και τον Καναδά!

Συγκεκριμένα στο UCI Kos Gran Fondo 2018, που αποτελεί προκριματική φάση για τα τελικά του UCI Gran Fondo World Series τα οποία θα γίνουν στο Βαρέζε της Ιταλίας το διάστημα 31/8-2/9, θα εκπροσωπηθούν οι εξής χώρες:   Ελλάδα, Τουρκία, Ολλανδία, ΠΓΔΜ,  Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία, Ουκρανία, Νορβηγία, Δανία, Ισραήλ, Αυστραλία, Καναδάς, ΗΠΑ .

Για να αντιληφθεί κάποιος τη σημασία της διοργάνωσης αξίζει να αναφερθεί ότι ο μέσος όρος διαμονής των αθλητών στο νησί της Κω είναι οι έξι ημέρες, όπως και το ότι το 60% των συμμετεχόντων θα βρίσκονται στην Κω με τους συνοδούς τους και το 20% με συνοδούς, αλλά και άλλους φίλους.

Όπως επισημαίνει ο διευθυντής του αγώνα, Γιώργος Λεβεντάκης, «παρατηρείται αύξηση – σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια – από την Τουρκία, αφενός λόγω του ότι είναι κοντά και αφετέρου λόγω των προσπαθειών των τοπικών φορέων, που φρόντισαν να εξασφαλίσουν με ταχείς διαδικασίες βίζα εισόδου για τους Τούρκους πολίτες. Επίσης αύξηση υπάρχει από την Ιταλία, την Ελβετία και την Αγγλία».

Εκπροσώπηση δεν θα έχει στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών (γίνεται για 7η σερί χρονιά στη χώρα μας) η Κύπρος (πραγματοποιείται κι εκεί προκριματική φάση για τα τελικά του Βαρέζε), αλλά και το Ιράν, που εκπροσωπούταν ανελλιπώς στην Ελλάδα από το 2015.

Όπως εξηγεί ο κ. Λεβεντάκης αυτό συνέβη διότι «ενώ είχε δηλωθεί ένα αριθμός 40 συμμετοχών από το Ιράν – μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά –  για ανεξήγητους και αόριστους λόγους το ελληνικό προξενείο αρνήθηκε να δώσει βίζα στους δύο αρχηγούς της αποστολής, οι οποίοι από το 2015 συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας, που γινόταν στην Ελλάδα. Έτσι ακυρώθηκε όλη η αποστολή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα κορυφαίο αθλοτουριστικό προϊόν να δεχτεί ένα σημαντικό πλήγμα».

Θυμίζουμε ότι το UCI Kos Gran Fondo περιλαμβάνει δύο αγώνες. Έναν ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 20.6 χλμ, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Απριλίου με εκκίνηση και τερματισμό την πανέμορφη Μαρίνα της Κω και έναν αγώνα αντοχής απόστασης 114 χλμ. (87χλμ. για την κατηγορία άνω των 50 ετών στις Γυναίκες και άνω των 60 ετών για τους Άνδρες), που θα γίνει την Κυριακή 15 Απριλίου.

Την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βαρέζε θα πάρει μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κω το 25%  των συμμετεχόντων σε κάθε ηλικιακή κατηγορία: 19-34 ετών και ανά 5ετία (35-39, 40-44 κ.ο.κ) έως 65+ ετών. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (http://kosgranfondo.gr).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ