Ειδήσεις

Σταδιακό κλείσιμο συνόρων σε ολόκληρη την Ευρώπη

Μια νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται όσον αφορά τη δυνατότητα μετακίνησης των πολιτών, μετά την ανακάλυψη των υπερμεταδοτικών στελεχών του κορωνοϊού. Οι εστίες μολύνσεων COVID-19 στην Ε.Ε. θα χαρακτηρίζονται «σκούρες κόκκινες» ζώνες προκειμένου να αποθαρρύνονται τα μη απαραίτητα ταξίδια, όπως συμφώνησαν χθες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Η Ε.Ε. έχει ήδη θεσπίσει ένα σύστημα χαρτογράφησης βασισμένο σε χρωματικό κώδικα για να σηματοδοτείται η σοβαρότητα της εξάπλωσης του ιού σε καθεμία από τις 27 χώρες-μέλη και να καταβληθούν προσπάθειες για τον περιορισμό των ταξιδιών.

Η Bρετανία απαγορεύει από σήμερα ολοκληρωτικά τις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εξαιτίας μεγάλης ανησυχίας εξάπλωσης της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, που σύμφωνα με κάποιες μελέτες εμφανίζεται πιο ανθεκτική, τόσο στο εμβόλιο όσο και στα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Ετσι, η αεροπορική εταιρεία Emirates ανέστειλε όλες τις πτήσεις της προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί την αναστολή ενός από τα πιο επικερδή δρομολόγια της εταιρείας, την αεροπορική σύνδεση Βρετανίας και Αυστραλίας. Χιλιάδες Αυστραλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Βρετανία.

Σε αναστολή των πτήσεων προς τη Βρετανία προχώρησε και η Etihad Airways, ο αερομεταφορέας του Αμπου Ντάμπι. Συνολικά, στη βρετανική «κόκκινη λίστα» περιλαμβάνονται 33 κράτη.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου