Ειδήσεις

Δόθηκαν υποσχέσεις στους μικροπωλητές

Τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για να  λάβουν τις άδειες που προβλέπονται  από το νόμο, έδωσε χθες  σε μικροπωλητές, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Νεωρίου, ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του  κ. Χατζηδιάκου οι μικροπωλητές έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν από το δήμαρχο να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αδειοδοτηθούν.
Στη συνάντηση έγινε συζήτηση και για τις ειδοποιήσεις που έλαβαν ορισμένοι από τους μικροπωλητές  για να πληρώσουν πρόστιμα ύψους 5000 ευρώ!
Ο δήμαρχος υποσχέθηκε να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να έχουν οι μικροπωλητές τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση.
«Θα εξετάσω την υπόθεση και θα κάνω ό,τι μπορώ για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε», τους είπε ο κ. Χατζηδιάκος.
«Η υπόθεση χρονολογείται από την θητεία του κ. Στάθη Κουσουρνά. Τότε οι  δημοτικοί αστυνομικοί είχαν επιχειρήσει να απομακρύνουν τους μικροπωλητές από την περιοχή του Νεωρίου. Κάποιοι έφυγαν από τις θέσεις τους για να γλιτώσουν. Άλλοι έμειναν,  υπερασπίστηκαν την εργασία τους  και αρνήθηκαν να εγκατασταθούν σε άλλα σημεία της πόλεως . Σε κάθε έναν από  αυτούς βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 5. 000 ευρώ. Οι ειδοποιήσεις έφθασαν σε μας τώρα. Αυτά δεν μπορούν να διαγραφούν. Αν το γνωρίζαμε νωρίτερα,  θα είχαμε προχωρήσει σε ρύθμιση για να πληρώσουμε τα οφειλόμενα σε εκατό δόσεις», εξήγησαν στη «δ» οι μικροπωλητές.
Να σημειωθεί πως οι μικροπωλητές δηλώνουν ήδη πως η σημερινή δημοτική αρχή τους αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό   τρόπο .
Στη  βούληση  για στήριξη των μικροπωλητών από τη δημοτική αρχή και στην έναρξη της διαδικασίας υποβολής δικαιολογητικών για την χορήγηση αδειών είχε αναφερθεί σε συνέντευξή τύπου  στις 23 Δεκεμβρίου ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας.
«Βούληση της δημοτικής αρχής είναι να δώσει λύση  και να καθορίσει θέσεις για τους μικροπωλητές. Αφού χορηγηθούν  οι σχετικές εγκρίσεις από την αρχαιολογία και την πολεοδομία θα προχωρήσουμε στη χορήγηση αδειών. Θέλουμε  να υπάρχει ευνομία», είχε δηλώσει ο κ. Γιώργος Πόκκιας.
Ζημιές σε πάγκους
στα «Πλατανάκια»
Ανησυχία στις τάξεις των μικροπωλητών προκάλεσαν οι ζημιές σε  δύο πάγκους που ήταν τοποθετημένοι στην περιοχή «Πλατανάκια».
«Άγνωστοι δράστες έσπασαν ένα   πάγκο που ανήκε σε μικροπωλητή   και προξένησαν ζημιές  σε άλλο ένα  (πάγκο) και  σε ορισμένα οχήματα στη Μεσαιωνική Πόλη», δήλωσε ο αντιδήμαρχος  Πολεοδομικών Εφαρμογών κ. Γιώργος Κακούλης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου