Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Το ποινολόγιο του τοπικού

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών, στις κλήσεις σε απολογία, στις αποφάσεις επί των απολογιών και στην τύχη των αναμετρήσεων που διεκόπησαν.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Απόλλωνας Καλυθιών – Α.Ε. Κατταβιάς στις 23/11 (11η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Κατταβιάς, Β.Παπασταμάτη ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή (ασάφεια) (άρθρο 10’ παρ. 1α’ και άρθρο 10’ παρ. 1θ’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Κατταβιάς, Χ. Στεργιόπουλος ποινή μιας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (ανάρμοστη διαγωγή στον διαιτητή) (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Άρης Αρχαγγέλου- Αστέρας Παστίδας στις 23/11 (11η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Παστίδας, Ι .Αποστολάτο ποινή μιας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (υποσχόμενη επίθεση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Α.Ε. Αδελφοσύνης- Α.Ε. Κύπρος στις 24/11 (6η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Αδελφοσύνης, Α.Μπουμπουλάκη ποινή μιας αγωνιστικής για προφανή ευκαιρία για γκολ (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Εθνικός Αρχίπολης- Νηρέας στις 23/11 (6η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Εθνικού Αρχίπολης, Στ.Τσακίρη αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Ατρόμητος Διμυλιάς- Ορφέας στις 23/11 (6η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου Διμυλιάς, Δ.Β.Καραγιάννη ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Α.Σ. Τήλος- Πολύστρατος στις 21/11 (6η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Πολύστρατου, Σ.Παπαστεργή ποινή μιας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (εσκεμμένη καθυστέρηση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Παραίτηση σωματείου ΓΑΣ Ιάλυσος με Ροδίων Άθλησις (5η αγωνιστική, Κ-14)
Σύμφωνα με το από 22/11/2019 έγγραφο του, ο ΓΑΣ Ιάλυσος Κ -14» δηλώνει ότι παραιτείται του αγώνα με την ομάδα του Ροδίων Άθλησις για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ-14 Δωδεκανήσου 2019-2020, λόγω αδυναμίας συγκρότησης ομάδος.
Η Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισε τα εξής :
Ο αγώνας για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ-14, 2019-2020 κατακυρώνεται με σκορ 3-0, υπέρ της ομάδας του Ροδίων Άθλησις (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ)
Συμφώνα με το ίδιο άρθρο (17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ) τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την αντίπαλη ομάδα Ροδίων Άθλησις.
Επίσης στην ομάδα του ΓΑΣ Ιάλυσος της επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ).
Νίκη Ρόδου- Πάνθηρες στις 24/11 (5η αγωνιστική, διεκόπη)
Η Πειθαρχική Επιτροπή σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. Νίκη Ρόδου- Πάνθηρες για το πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου από τον διαιτητή, δέχεται ότι ορθώς διεκόπη στο 33ο λεπτό ο ως άνω αγώνας, διότι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων ο αγωνιστικός χώρος έγινε σε μεγάλο βαθμό λασπώδης, με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και των Αξιωματούχων του αγώνα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ και β’ του ΚΑΠ).
Παραπέμπει το Φ.Α. στην Επιτροπή Πρωταθλήματος, για επανορισμό για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά την διακοπή (αριθμός τερμάτων , αριθμός ποδοσφαιριστών κλπ), μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών από την έκδοση της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής (άρθρο 21’ παρ. 2α’ και β’ του ΚΑΠ).
Α.Σ. Χάλκης- Ιππότες στις 24/11 (5η αγωνιστική, διεκόπη)
Η Πειθαρχική Επιτροπή σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. Α.Σ. Χάλκης- Ιππότες για το πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου από τον διαιτητή, δέχεται ότι ορθώς διεκόπη στο 33ο λεπτό ο ως άνω αγώνας, διότι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων ο αγωνιστικός χώρος έγινε σε μεγάλο βαθμό λασπώδης, με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και των Αξιωματούχων του αγώνα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ και β’ του ΚΑΠ).
Παραπέμπει το Φ.Α. στην Επιτροπή Πρωταθλήματος, για επανορισμό για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά την διακοπή (αριθμός τερμάτων – αριθμός ποδοσφαιριστών κλπ), μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών από την έκδοση της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής (άρθρο 21’ παρ. 2α’ και β’ του ΚΑΠ).
Μη διεξαχθέντες αγώνες
Α.Ε. Κως- Νικαγόρας στις 16/11 (3η αγωνιστική, Κ-14)
Ο μη διεξαχθείς αγώνας Α.Ε. Κως -Νικαγόρας για το πρωτάθλημα Κ-14 Δωδεκανήσου στις 16/11/2019 κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του σωματείου της Α.Ε. Κω λόγω μη προσέλευσης την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα της ομάδος του Νικαγόρα (άρθρο 21’ παρ 3α’ του ΚΑΠ).
Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ επιβάλλεται στην ομάδα του Νικαγόρα Κ-14 χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ.
Σύμφωνα με το Άρθρο 21’ παρ. 3’ του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα (Α.Ε. Κως).
Αποφάσεις απολογίων
Δημόσιες δυσμενείς κρίσεις και δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων της ΕΠΣΔ και του διαιτητού του αγώνος Καλυμνιακός-Α.Ο. Βαθύ στις 10/11/2019
Η Πειθαρχική Επιτροπή κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο το σωματείο του Καλυμνιακού για το παράπτωμα των δημοσίων δυσμενών κρίσεων και δυσφημιστικών δηλώσεων κατά τα εκτιθέμενα στο σκεπτικό της παρούσης και επιβάλλει σε βάρος του εγκαλούμενου σωματείου την χρηματική ποινή των 500 ευρώ (άρθρο 20Α’ παρ. 2α’ του Π.Κ.).
Α.Ο. Σύμης- Α.Σ. Τήλος στις 15/11 (5η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει στο σωματείο του Α.Ο. Σύμης την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης, στον αναγραφόμενο στο Φ.Α. Ι. Τσουβαλά- πρόεδρο την πειθαρχική ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στον χώρο των αποδυτηρίων για 15 ημέρες και χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ (άρθρο 12’ παρ. 1α’ σε συνδυασμό με το άρθρο 11’ παρ. 2’ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 30/01/2020 (άρθρο 23’ παρ. 2α του Π.Κ.).
Κλήση προς απολογία
Δημόσιες δυσμενείς κρίσεις και δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων της ΕΠΣΔ και του διαιτητού
Απόλλωνας Καλυθιών (όπως εκπροσωπείτε νόμιμα)
Καλείσθε από την Πειθαρχική Επιτροπή την Πέμπτη 05/12/2019 και ώρα 16:00 σε ΕΓΓΡΑΦΗ απολογία για δημόσιες δυσμενείς κρίσεις και δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων της ΕΠΣΔ και διαιτητού που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα «www.news12.gr» στις 22/11/2019 και δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» στις 23/11/2019, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3 και 20Α’ παρ. 1,2,3 του Πειθαρχικού Κώδικα.
Παραπομπή διαιτητή
Παραπέμπεται στην Ε.Δ. της ΕΠΣΔ ο διαιτητής του αγώνα Απόλλωνας Καλυθιών- Α.Ε. Κατταβιάς στις 23/11/2019 κ. Δ. Ατσικνούδα για πλημμελή σύνταξη του Φ.Α. σύμφωνα με άρθρα 15’ του ΚΑΠ και 10’ του Π.Κ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου