Τοπικές Ειδήσεις

Στην ιδιοκτησία του Γιάννη Πάππου πέρασε η εταιρεία «Αφοί Πάππου ΑΕΒΕ»

Ενα νέο deal μεταξύ εταιρείας, που εδρεύει στην Κύπρο και του προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Πάππου, ιδιοκτήτη αλυσίδας ομώνυμων πολυκαταστημάτων, συζητείται ευρέως από χθες μεταξύ δικηγορικών κύκλων της Ρόδου.
Η γνωστή εταιρεία «Αφοί Πάππου ΑΕΒΕ» στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται το πρώτο και μεγαλύτερο πολυκατάστημα στο νησί, στην «καρδιά» του εμπορικού κέντρου, στην οδό 25ης Μαρτίου, μετά την αναστολή της λειτουργίας του τον Νοέμβριο του 2011, είχε πωληθεί, όπως έγραψε η «δημοκρατική», στην εταιρεία «Policoro Limited», που εδρεύει στην Λεμεσό.
Εκπρόσωπος της τελευταίας εταιρείας είναι ο δικηγόρος κ. Αθανάσιος Δάμης, που εφέρετο να είχε έλθει σε συμφωνία με τους μετόχους της ροδίτικης εταιρείας και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΔ κ. Γιάννη Πάππου και τα εξαδέλφια του κ.κ. Νικόλαο και Γιάννη Πάππου, για την εξαγορά της, έναντι σημαντικού τιμήματος.
Τελικώς στην πορεία πωλήθηκε το ποσοστό των δύο τελευταίων αφού ο πρώτος προτίμησε να διατηρήσει το δικό του και όπως έγινε χθες γνωστό τελικά αγόρασε και το ποσοστό της κυπριακής εταιρείας!
Η κυπριακή εταιρεία είχε κινήσει τις διαδικασίες για την πώληση ή εκμίσθωση του ακινήτου αλλά δεν βρήκε την αναμενόμενη ανταπόκριση στο τίμημα που ζητούσε με αποτέλεσμα να πωλήσει τελικά το ποσοστό της στον κ. Γιάννη Πάππου.
Ο τελευταίος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο να λειτουργήσει ακόμη ένα σούπερ μάρκετ – πολυκατάστημα στο ακίνητο.
Η εταιρεία «Αφοί Πάππου ΑΕΒΕ» ήταν μια αμιγώς ροδίτικη εταιρεία, που λειτουργούσε από το 1980 το γνωστό πολυκατάστημα στο νησί, εμβαδού 2.500 τ.μ..
Τα μεγάλα κατάστημα «Πάππου» δεν ήταν ένα πολυκατάστημα αλλά αποτελούσε έναν προορισμό για τους Ροδίτες που τα επισκέπτοντο την δεκαετία του 80′ όχι μόνο για αγορές αλλά και για συναντήσεις. Όπως το ιστορικό «Μινιόν» αποτελούσε σήμα κατατεθέν στην Αθήνα έτσι και στο νησί της Ρόδου το κατάστημα «Πάππου» ήταν σημείο συνάντησης και αναφοράς.
Ο μόνος ανταγωνιστής της εταιρείας «Πάππου» τα «χρυσά χρόνια» της λειτουργίας της, ήταν τα πολυκαταστήματα Παντελαίου, στην εταιρεία του οποίου είχε ποσοστό και ο όμιλος Κλαουδάτου της Αθήνας.
Ο Παντελαίος στην πορεία ανέστειλε τη λειτουργία του ως πολυκατάστημα και το κατάστημα «Πάππου» λειτουργούσε ουσιαστικά ως μονοπώλιο στο κέντρο της Ρόδου.
Σε 6 ορόφους οι 80 περίπου υπάλληλοί του εξυπηρετούσαν εκατοντάδες Ροδίτες καθημερινά στις αγορές τους σε τρόφιμα, καλλυντικά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παιδικά είδη και παιχνίδια.
Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και του αδυσώπητου ανταγωνισμού από τις πολυεθνικές εταιρείες, οι τρεις όροφοι με τις ηλεκτρικές συσκευές, τα ρούχα και τα παιχνίδια διέκοψαν την λειτουργία τους.
Τα έσοδα της επιχείρησης που λειτουργούσε πριν την αναστολή της με 14 υπαλλήλους ήταν ικανοποιητικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου