Ανοιχτά για πρώτη φορά δημοσίως, μέσω της “δ”, ο κ. Μανώλης Γλυνός επιβεβαιώνει ότι έχει λάβει την απόφασή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Καταλυτικός παράγοντας ήταν τα θετικά μηνύματα που λαμβάνει στις διερευνητικές του επαφές. Μάλιστα, συνεργάτες του κ. Γλυνού, υποστηρίζουν ότι η υποψηφιότητα ήδη έχει διαμορφώσει δυναμική ανάλογη των μηνυμάτων υποστήριξης που λαμβάνουν.
Σε σχετική ερώτηση για το τι διαφορετικό πρεσβεύει η κυοφορούμενη προσπάθεια με επικεφαλής τον κ. Γλυνό η απάντησή του είναι σαφής: «Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια, με ένα διαφορετικό ύφος διοίκησης και λειτουργίας. Η επιδίωξη σύγκλισης όλων των υγιών κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και πολιτικών δυνάμεων είναι πρωταρχικός μας στόχος. Απορρίπτουμε διχαστικές λογικές που εξυπηρετούν μικροπολιτικές και μίζερες νοοτροπίες. Πετυχημένη περιφερειακή αρχή νοείται μόνο εκείνη που συγκροτεί κοινό μέτωπο απέναντι στα κοινά προβλήματα και τις προκλήσεις. Γι’ αυτό προαναγγέλλουμε οριστικό τέλος στις διχαστικές πρακτικές που εξυπηρετούν μόνο επικοινωνιακά αυτούς που αδυνατούν να παράξουν ουσιαστικό έργο. Μόνο με σύνθεση απόψεων και συγκλίσεις μπορούμε να σταθούμε απέναντι στις διαχρονικά άστοχες πολιτικές του κεντρικού κράτους».
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα και αναλύσεις που προσπάθησαν να εμφανίσουν την υποψηφιότητά του, υπό κομματική κηδεμονία και ως συνέχεια παλαιότερων παρατάξεων ο κ. Γλυνός είναι κάθετος: «Είμαστε αυτόφωτοι και η αφετηρία του πολιτικού χρόνου της παράταξής μας ξεκινά τώρα. Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την αυτοτέλεια και ανεξαρτησία της παράταξής μας. Σε αυτή την προσπάθεια λοιπόν δεν χωρούν αποκλεισμοί και γι’ αυτό είναι καλοδεχούμενος όποιος αποδεχόμενος τις αρχές μας θέλει να συμβάλει. Απευθυνόμαστε στην κοινωνία απ’ όπου και αντλούμε την δύναμή μας. Η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας φιλοδοξεί να εκφράσει με τον πλέον αντιπροσωπευτικό τρόπο ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς. Επιδιώκουμε να εντάξουμε νέα πρόσωπα, με όραμα και διάθεση προσφοράς ανάλογη των σύγχρονων προκλήσεων πλαισιωμένα όμως και με στελέχη εγνωσμένης εμπειρίας στην άσκηση τοπικής αυτοδιοίκησης. Με αυτό το κράμα πείρας και νεοτερισμού φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα δημιουργικό ρεύμα που θα μας οδηγήσει στο μέλλον. Εχουμε το βλέμμα στραμμένο στο αύριο των νησιών μας και ξεκινάμε να χαράξουμε την δική μας πορεία», δήλωσε στην “δ” ο κ. Μανώλης Γλυνός.
Πάντως, οι πληροφορίες της “δ” αναφέρουν ότι στο ψηφοδέλτιο έχουν ήδη συμφωνήσει να συμμετέχουν επιχειρηματίες, δικηγόροι, έμποροι, ιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, μισθωτοί. Πρόκειται δηλαδή για μία προσπάθεια να αποτυπωθεί πλήρως το σύνολο της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής διαστρωμάτωσης των νησιωτικών κοινωνιών.
Όπως δήλωσε με νόημα στενός συνεργάτης του κ. Γλυνού, το πολιτικό στίγμα από τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της παράταξης είναι ο συγκερασμός και η συνισταμένη αρχών και οραμάτων με κοινωνικό πρόσημο.
Στη διαδικασία της διερεύνησης της υποψηφιότητας του τελευταίου μηνός, έκανε τις επαφές του στο νησί της Ρόδου, που αποτελεί και το βαρόμετρο αφού ως γνωστόν ο κ. Μ. Γλυνός διαχρονικά αντλεί τις δυνάμεις του και που όπως προκύπτει από τα μηνύματα που έλαβε, εξακολουθεί να τις διατηρεί παρά την απόφασή του να απόσχει από τις τελευταίες εκλογές για να αφοσιωθεί στην οικογένειά του.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα επισκέφθηκε και άλλα μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου, όπου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη κλείσει τις πρώτες συνεργασίες χωρίς όμως να υστερεί και στις Κυκλάδες, αφού την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται εκεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κατάρτιση του βασικού κορμού του ψηφοδελτίου. Κατά την διάρκεια αυτής της περιοδείας έχει προγραμματιστεί σειρά επαφών με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και φορείς.
Αυτό ωστόσο που δήλωσαν στη “δ” στενοί του συνεργάτες, είναι πως διαπιστώνεται διείσδυση της υποψηφιότητάς του σε όλους τους πολιτικούς χώρους, παρά την προσπάθεια ταύτισής του μονοσήμαντα, μέσω έντεχνων διαρροών, με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.
Ο κ. Μανώλης Γλυνός και στις πέντε φορές που ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Ρόδο, ήρθε πρώτος σε σταυρούς, από όλες τις παρατάξεις στην πόλη αλλά και στο νησί της Ρόδου. Ο ίδιος δήλωσε στη “δ”, ότι οι επιλογές των υποψηφίων συμβούλων αποτελούν προσωπική του επιλογή, θα προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους και μάλιστα, χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του, έκανε λόγο για πρόσωπα-έκπληξη και από την ΝΔ. Εξάλλου, στην διάρκεια της ενασχόλησής του με τα κοινά, έχει διαπιστωθεί πως τον υποστήριζαν άνθρωποι από διάφορους πολιτικούς χώρους και από όλα τα κοινωνικά στρώματα.
Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μανώλη Γλυνού για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, αναμένεται περί τα μέσα Οκτωβρίου.
«Η απόφαση ελήφθη γιατί διαπιστώθηκε ότι είναι η τελευταία μας ευκαιρία να απογειώσουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αξιοποιώντας όλα τα χρήσιμα προγράμματα και εργαλεία που μας παρέχει η Ε.Ε. Δεν μας ενδιαφέρει μια απλή διαχείριση, μας ενδιαφέρει η παραγωγή ουσιαστικού έργου, κυρίως προς την κατεύθυνση των υποδομών. Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, έχει ανάγκη από ένα διαφορετικό ύφος και ήθος διοίκησης. Πρέπει να λειτουργήσουμε συνθετικά, συναινετικά, διεκδικητικά με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και κόντρα στη διάσπαση και στον διχασμό, χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές. Το μόνο συγκρουσιακό μέτωπο που επιτρέπεται να ανοίξουμε είναι με την κεντρική πολιτική σκηνή, που διαχρονικά αδικεί τα νησιά μας. Στόχος μας είναι να φέρουμε ένα νέο ύφος και ήθος διοίκησης, που όλα αυτά έχουν εκλείψει στα τελευταία χρόνια», δηλώνει στη “δ” συνεργάτης του κ. Μ. Γλυνού, σημειώνοντας ότι στη διάρκεια των διερευνητικών επαφών τους, η διάθεση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων για συνεργασία, είναι εμφανής.
Αυτό πάντως, που οι στενοί συνεργάτες του επισημαίνουν είναι πως ο κ. Μ. Γλυνός δεν είναι επαγγελματίας της πολιτικής, παρ’ ότι έχει διαχρονική πορεία στα κοινά, κι αυτό προκύπτει από την απόφασή του να αποσυρθεί στις τελευταίες εκλογές για να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του και στο επάγγελμά του στα τελευταία χρόνια. «Ο Μανώλης, έχει δώσει τις εξετάσεις του και τις έχει περάσει με επιτυχία, κοινωνικά, επαγγελματικά και πολιτικά. Τα διαπιστευτήριά του είναι εκείνα που μας έπεισαν να συστρατευθούμε μαζί του. Η απόφασή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου είναι συνειδητή, γνωρίζοντας ότι είναι εις βάρος της οικογένειάς του, του επαγγέλματός του αλλά τώρα προέχει το καλό του τόπου», λέει συνεργάτης του στη “δ” και παραπέμπει στις επίσημες ανακοινώσεις του ερχόμενου μήνα για τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων συμβούλων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ