Ειδήσεις

Προβληματισμός για χιλιάδες ένστολους: Δεν έχει εμβολιαστεί το 28% των αστυνομικών και το 43% των πυροσβεστών

Υπάρχει ένα ποσοστό στους ένστολους της τάξης του 10-15% που προβληματίζει, καθώς πρόκειται για αμετάπειστους να εμβολιαστούν ακόμη και να κάνουν σελφ τεστ.

Σε ποσοστό 10-15% κυμαίνεται κατά μέσο όρο το ποσοστό ανεμβολίαστων-αρνητών του εμβολιασμού σε Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη τους.

Ωστόσο και στα τρία αυτά Σώματα, καταγράφεται αυξητική τάση εμβολιασμών καθώς μετά την 6η Ιουλίου όπου διακόπηκε ο εμβολιασμός τους από τα αδιάθετα εμβόλια, ακολούθησαν άδειες, φωτιές, όπου παρατηρήθηκε στασιμότητα, και τώρα κατά την επιστροφή τους όλο και περισσότεροι κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού.

Τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, είναι 61,53% εμβολιασμένοι δηλαδή 33.841 αστυνομικοί, 28,47% ανεμβολίαστοι-15.658 αστυνομικοί, υπάρχει και ένα ποσοστό 10% που είναι νοσήσαντες, δηλαδή 5.500 αστυνομικοί που είναι και αυτοί “ενεργοί”.

Στο Πυροσβεστικό Σώμα το ποσοστό των εμβολιασμένων ανέρχεται σε 57%-6.840 πυροσβέστες, 43% ανεμβολίαστοι-5.169 πυροσβέστες, ενώ σε αυτούς που θεωρούνται ενεργοί είναι και αυτοί που έχουν νοσήσει. Θυμίζουμε ότι 54 πυροσβέστες από την ΕΜΑΚ που δεν είχαν εμβολιαστεί λόγω άρνησης ή αμέλειας μετακινήθηκαν σε άλλες πυροσβεστικές υπηρεσίες και αντικαταστάθηκαν από 35. Σημειώνεται ότι Αξιωματικός στην υγειονομική υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος που ήταν αντιεμβολιαστής απομακρύνθηκε από το συγκεκριμένο διοικητικό πόστο.

Στο Λιμενικό Σώμα το 65% έχει εμβολιαστεί-4.782 λιμενικοί και 35% δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, δηλαδή 2.574 λιμενικοί.

Υπάρχει ένα ποσοστό όμως της τάξης του 10-15% που προβληματίζει καθώς πρόκειται για αμετάπειστους να εμβολιαστούν ακόμη και να κάνουν σελφ τεστ. Αναστολή εργασίας βέβαια για τους ένστολους δεν προβλέπεται, υποχρεωτικότητα σε σελφ τεστ εβδομαδιαίως είναι πολύ πιθανόν.

Υπάρχουν και αρκετοί νέοι αστυνομικοί σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής το ποσοστό εμβολιασμού των οποίων είναι ακόμη χαμηλότερο, καθώς εκτιμούν ότι ο ιός δεν αποτελεί κίνδυνος για εκείνους. Θα είναι οξύμωρο σχήμα ανεμβολίαστοι αστυνομικοί να κάνουν ελέγχους σε καταστήματα εστίασης για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού εργαζομένων και πελατών σε αυτά.

Πηγή thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου