Φωτιά ξέσπασε στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά – Χανιά λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε σε φορτηγό. Το πλοίο βρίσκονταν εν πλω μεταξύ Υδρας και νήσου Αγίου Γεωργίου. Οκτώ σκάφη του Λιμενικού, δύο πυροσβεστικά πλοιάρια και το Blue Horizon έσπευσαν άμεσα προς βοήθεια.

Όπως ανέφεραν οι αξιωματικοί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύναμη της ομάδας υποβρυχίων αποστολών, που ανέβηκε στο πλοίο για μια πρώτη αυτοψία, δεν διαπίστωσε φλόγα, παρά μόνο καπνό. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι δεν χρειάστηκε εκκένωση, παρόλο που οι επιβάτες είχαν κατευθυνθεί σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης στο πρυμναίο τμήμα.

Το πλοίο έπλεε με χαμηλή ταχύτητα τεσσάρων περίπου κόμβων και λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα της Τετάρτης, το “Ελευθέριος Βενιζέλος” κατέπλευσε στο λιμάνι της κρουαζιέρας στον Πειραιά στην ακτή Ξαβερίου.

Με κλίμακα της πυροσβεστικής υπηρεσίας –για λόγους ασφαλείας και προληπτικά– πραγματοποιείται η αποβίβαση των επιβατών.
Το “Ελευθέριος Βενιζέλος” διαθέτει 141 άτομα πλήρωμα, ενώ σε αυτό επιβαίνουν 875 επιβάτες. Το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα. Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας τα οποία αναμένεται να μεριμνήσουν για όλους τους επιβάτες και τα οχήματά τους.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, στο υπουργείο Ναυτιλίας ήταν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός και το επιτελείο του αρχηγείου του λιμενικού σώματος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ