Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στην απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με την οποία καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και οι δύο τσιγγάνες που προσποιούμενες τις καλόγριες εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες συνελήφθησαν εκ νέου προχθές από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ.
Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί της Yποδιεύθυνσης Aσφαλείας Pόδου με την συνδρομή αστυνομικών της ΔIAΣ συνέλαβαν το μεσημέρι της 21ης Ιουλίου 2018 στην πόλη της Pόδου 4 αθίγγανες, ηλικίας 23, 29, 34 και 52 ετών, κατηγορούμενες για αντιποίηση Αρχής και απάτη.
Oι συλληφθείσες προσποιούμενες τις καλόγριες (φορώντας αντίστοιχη ενδυμασία) περιφέρονταν γύρω από Ιερούς Ναούς και πολυσύχναστα σημεία προσεγγίζοντας ανυποψίαστους πολίτες με σκοπό την πώληση διάφορων εκκλησιαστικών ειδών.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 105 τεμάχια διαφόρων θρησκευτικών ειδών όπως εικόνες και σταυρουδάκια και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ.
Οδηγήθηκαν ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου και καταδικάστηκαν και οι 4 με την προαναφερόμενη ποινή.
Την 27η Ιουλίου 2018 συνελήφθησαν εκ νέου δύο εξ’ αυτών ηλικίας 23 και 29 ετών, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Οι κατηγορούμενες περιφέρονταν σε πολυσύχναστα σημεία και προσποιούμενες τις καλόγριες (φορώντας αντίστοιχη ενδυμασία) προσέγγιζαν ανυποψίαστους πολίτες με σκοπό την πώληση διάφορων εκκλησιαστικών-θρησκευτικών ειδών.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80 τεμάχια ειδών, όπως εικόνες, σταυρουδάκια, κομποσκοίνια.
Με εντολή του Εισαγγελέα Υπηρεσίας αφέθησαν ελεύθερες.
Oι κατηγορούμενες είναι συγγενείς.
Θυμίζουμε ότι εχουν σχηματιστεί δε εις βάρος τους 35 δικογραφίες από το έτος 2012!

Υποστηρίζουν ότι πενθούν και για τον λόγο αυτό φορούν μαύρα ρούχα και μαντίλι ενώ υποστήριξαν ότι δεν εξαπατούσαν τους πολίτες αλλά πωλούσαν εκκλησιαστικά είδη για βιοπορισμό.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ