Ειδήσεις

Σημαντικές αποφάσεις έλαβε το Λιμενικό Ταμείο

Μια σειρά από θέματα που αφορούν τα έργα και τις εγκαταστάσεις στα λιμάνια των νησιών μας, συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου που πραγματοποιήθηκε επί διήμερο, στην Κάρπαθο και στην Κάσο. Την ικανοποίησή του,  για το αποτέλεσμα εξέφρασε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Λ.Τ. κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
«Είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι, καθώς είναι η πρώτη φορά που μία συνεδρίαση πραγματοποιείται εκτός Ρόδου. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονταν πάνω από 30 θέματα, για έργα που έχουν σχέση τόσο με το νησί της Ρόδου όσο και με τα νησιά Καρπάθου και Κάσου. Στην συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα του λιμανιού στο Διαφάνι, όπου οι παρεμβάσεις ολοκληρώνονται σύντομα, ενώ η προβλήτα αποκαταστάθηκε και εντός δέκα ημερών θα δοθεί σε λειτουργία. Από εκεί και πέρα, για το νησί της Ρόδου, εγκρίναμε τα πρακτικά προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Μιλάμε για το έργο στο λιμάνι της Ακαντιάς για την απορροή των ομβρίων υδάτων, τις ασφαλτοστρώσεις και τις ελεγχόμενες θέσεις στάθμευσης καθώς και τα καθιστικά.
Τα καθιστικά (παγκάκια) αφορούν μια μελέτη η οποία είναι έτοιμη και θα τοποθετηθούν σε όλα τα λιμάνια δικαιοδοσίας του Λ.Τ. στο νησί της Ρόδου, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αισθητική, ενώ θα είναι λειτουργικά για τους επισκέπτες» δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.
Να σημειωθεί με την ευκαιρία ότι στις συνεδριάσεις στα δύο νησιά, συμμετείχαν και πολίτες, που ενδιαφέρθηκαν να τις παρακολουθήσουν.
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως στην περιοχή του Καρνάγιου, στα 75 στρέμματα μετά την μίσθωση για 35 μήνες σε ιδιώτη, ενώ καθαρίστηκε η περιοχή από τα μπάζα (1.200 φορτηγά των 20 τόνων το καθένα) και μετά την απομάκρυνση των ΡΟΜΑ, εντελώς ξαφνικά παρενέβη η αρχαιολογία, ο πρόεδρος του Λ.Τ. δήλωσε:
«Τα σημεία αυτά είναι τα παλαιά λατομεία. Η αρχαιολογία μας ενημέρωσε ότι εκτελεί μια ανασκαφή. Πιστεύω να τελειώσουν σύντομα, ώστε να εγκατασταθεί ο ιδιώτης και να προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για το έργο».
Σε ερώτηση σχετικά με το λιμανάκι των Φανών, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι ακόμη δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, πλην του γεγονότος πως οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Λ.Τ. ετοιμάζουν την μελέτη (μετά από σχετική εντολή του δημάρχου Ρόδου) ύψους 500.000 ευρώ. Το θέμα θα έρθει αργότερα για συζήτηση και ψήφιση στο δ.σ. του Λ.Τ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου