Πολιτιστικά

Γεύση και άρωμα φράουλας στην 11η Γιορτή Φράουλας στο Παραδείσι

Η φράουλα είναι ένα μικρό κόκκινο φρούτο με καταγωγή πιθανότητα από την Χιλή.

Στην Ελλάδα γνωστή είναι η ευρωπαϊκή φράουλα, που ο καρπός της είναι μικρός , γλυκός και νόστιμος.

Οι σύγχρονες όμως καλλιέργειες οδήγησαν στο να δημιουργηθούν πολλές ποικιλίες με μεγαλύτερους καρπούς.

 

Η διατροφική αξία της φράουλας.

 

Οι φράουλες έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες :

  • Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά , όπως βιταμίνες Β και C .
  • Περιέχουν αντιοξειδωτικά και εμποδίζουν την αύξηση της κακής χοληστερίνης.
  • Ενισχύουν τη μνήμη , το ανοσοποιητικό σύστημα . Αντιμετωπίζουν τη δυσκοιλιότητα και το διαβήτη .
  • Έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες .
  • Δυναμώνουν τα κόκκαλα .
  • Βοηθούν την απώλεια βάρους .Αποτρέπουν την τριχόπτωση .
  • Κάνουν καλό στο έμβρυο.

 

Φράουλα καρπός του πειρασμού και της απόλαυσης.

 

Έχουν το χρώμα του πάθους και θυμίζουν καρδιά.

Το άρωμα τους χαρακτηριστικό , χρησιμοποιείται συχνά στην Παρασκευή αρωμάτων και καλλυντικών .

Είναι οι φράουλες γλυκές ,ζουμερές , τρώγονται σκέτες , με ζάχαρη , με γιαούρτι ή σαντιγί .

Χρησιμοποιούνται ακόμα στην ζαχαροπλαστική , γίνονται μαρμελάδα ,  λικέρ , κομπόστες .

Εντρυφήστε ,  λοιπόν , στα μυστικά του καρπού του πάθους και γευτείτε όσα έχει να σας προσφέρει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου