Εναλλακτικούς τρόπους προώθησης της Ρόδου, ως προορισμού για την τέλεση πολιτικών γάμων, προωθεί η δημοτική αρχή, εκμεταλλευόμενη τα μοναδικής ομορφιάς τοπία του νησιού, που μπορεί να αποτελέσουν πόλο έλξης για εκατοντάδες μελλόνυμφους.
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που καταγράφεται από μελλόνυμφους για την τέλεση του πολιτικού τους γάμου στη Ρόδο και με δεδομένο ότι πρόκειται για μια δυναμικά ανερχόμενη τάση στον τουρισμό, η δημοτική αρχή θέλει να προσφέρει εναλλακτικές προτάσεις για την τέλεση πολιτικών γάμων.
Το θέμα έφερε στην συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Ρόδου η σύμβουλος κ. Στέλλα Μανωλεδάκη Αναστασιάδη, η πρόταση της οποίας για την τέλεση γάμων στα «Ελαφάκια», στη Ροδιακή Επαυλη (μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης), στο πάρκο του Ροδινιού καθώς και στον Λόφο του Μόντε Σμιθ, έγινε ομοφώνως αποδεκτή και ήδη, προωθείται προς υλοποίηση.
Σύμφωνα με την κ. Στέλλα Μανωλεδάκη Αναστασιάδη, υπεύθυνη σύμβουλο για την τέλεση πολιτικών γάμων, κατά την συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου:
«Η πόλη της Ρόδου είναι από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδος και όχι μόνο, καθ’ όσον η απαράμιλλη ομορφιά των διαφόρων αρχαίων ιστορικών μνημείων, των Ιταλικών κτηρίων, των πάρκων και ιδιαίτερα του Ροδινιού, της Ροδιακής έπαυλης, των Μύλων, του Φάρου του Αγ. Νικολάου, της εισόδου και του λιμανιού στο Μανδράκι αλλά και τόσων άλλων σημείων, καθώς επίσης η γενικότερη δομή της, της προσδίδουν ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό “χρώμα”. Αυτή λοιπόν την πόλη της Ρόδου οφείλουμε να την προστατεύσουμε και επί πλέον να την αναδείξουμε όχι μόνο σε ελληνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά σε διεθνές. Τα ευχολόγια και οι ατέρμονες συζητήσεις δεν αρκούν και δεν επιφέρουν αποτέλεσμα. ΄Εχει μείζονα σημασία να προχωρήσουμε άμεσα σε αποφάσεις και δράσεις όχι τώρα αλλά “χθες” … Εμείς ως δημοτική αρχή, αλλά και ο Δήμος ως οργανισμός έχουμε το μερίδιο της ευθύνης που αφορά στην αδειοδότηση και παραχώρηση του ενδεδειγμένου χώρου και η οι ιδιώτες το μερίδιο της ευθύνης που αφορά στην πράξη. Με βάση λοιπόν τ’ ανωτέρω και με πολλή αγάπη για την τουριστική αναβάθμιση της πόλης μας εισηγούμαι την παραχώρηση χώρου
1) πίσω από το κτήριο της Περιφέρειας αλλά και πλησίον της εισόδου του λιμανιού στο σημείο με το ΕΛΑΦΑΚΙ (για όσους το επιθυμούν και έχουν την δυνατότητα) για την τέλεση των Πολιτικών Γάμων. Η παραχώρηση αυτή, κατά την άποψη μου, θα βοηθήσει όχι μόνο τα ζευγάρια των νεονύμφων να τελέσουν ένα ιδιαίτερο Γάμο την σημαντική αυτή ημέρα της ζωής τους, αλλά επί πλέον θα είναι μία ανέξοδη διαφήμιση για την Πόλη μας, καθ’ όσον οι φωτογραφίες με φόντο τα ΕΛΑΦΑΚΙΑ στην είσοδο του λιμανιού και ο ΦΑΡΟΣ του ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί από το NATIONAL GEOGRAPHIC ως αρχαιότερος και ομορφότερος φάρος στον κόσμο, πράγμα το οποίο γνωρίζουν όλοι οι τουρίστες) με τους τρεις ΜΥΛΟΥΣ θα κάνουν το γύρο του κόσμου, προσελκύοντας έτσι περισσότερους τουρίστες για την τέλεση των γάμων τους
2) To πάρκο του Ροδινιού,
3) την Ροδιακή ΄Επαυλη (μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασής της μαζί με το κήπο) και
4) το χώρο στο λόφο του ΜΟΝΤΕ ΣΜΙΘ που αποκαλούμε “μπαλκόνι” όπου παλαιότερα υπήρχε η καμήλα). Είναι πολύ σημαντικό, αν θέλουμε να αναδείξουμε και να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη ζωή στην πόλη μας καθ’ όλη την διάρκεια του έτους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ