Αλλάζουν όλα στην τέλεση των πολιτικών γάμων από τον Δήμο Ρόδου, ενώ προτείνονται κι άλλες περιοχές – σημεία στην πόλη.
Αυτό αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου 2020, του Συμβουλίου της Κοινότητας Ρόδου.
Στην συνεδρίαση, όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις της στην «δημοκρατική», η πρόεδρος κα Μάνθα Ζιώγου, τέθηκε το θέμα για το οποίο ελήφθη η σχετική απόφαση και για να εφαρμοστεί, θα απαιτηθεί προεργασία και συνεννόηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Καμπούρη.
«Ούτως ή άλλως, υπάρχει κανονιστική διάταξη για την τέλεση των πολιτικών γάμων στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου –ήταν μια απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Εμείς, ως δ.σ. της Κοινότητας Ρόδου λάβαμε την απόφαση ώστε να προστεθούν κάποια ακόμη σημεία στην πόλη τα οποία προτείνονται για την τέλεση των πολιτικών γάμων: στον Φάρο του Αγίου Νικολάου (στο ελαφάκι), στον προαύλιο χώρο έξω από το Ενυδρείο, στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου λίγο πιο πέρα από την Δημοτική Πινακοθήκη (πλατεία), στα σκαλιά του δημαρχιακού μεγάρου και στην Τάφρο (στο σημείο κάτω από την Πύλη Ντ’ Αμπουάζ). Ήδη ο αντιδήμαρχος κ. Καμπούρης, ετοιμάζει και ένα ηλεκτρονικό ‘καλεντάρι – ημερολόγιο’ το οποίο θα είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο και θα μπορούν όσοι ενδιαφέρονται, να ενημερώνονται και να κλείνουν τις ημερομηνίες που θέλουν για να τελέσουν τους γάμους τους. Θα γίνει, δηλαδή, μια ολοκληρωμένη παρέμβαση. Λάβαμε αυτή την απόφαση, θεωρώντας ότι η πόλη της Ρόδου είναι πολύ προικισμένη με πανέμορφα μέρη που μπορούν να αξιοποιηθούν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κα Ζιώγου.
Όσον αφορά στο θέμα με την Λίνδο, ενδεχομένως να υπάρχουν εξελίξεις στο επόμενο διάστημα, αφού άπτεται της αρμοδιότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου και του ιδίου του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλου, που βρίσκεται σε συνεννόηση με τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Για τα υπόλοιπα θέματα, η πρόεδρος της Κοινότητας Ρόδου, δήλωσε πως ύστερα από σχετική πρόταση έγινε τροποποίηση του Κανονισμού Κοινόχρηστων Χώρων στην οδό Νικηφόρου Μανδηλαρά από την στιγμή που υπήρχε σύμφωνη γνώμη της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων και της Τροχαίας: «Δεν είχαμε κανένα λόγο να μην συμφωνήσουμε με την πρόταση», δήλωσε η κα Ζιώγου.
Επιπλέον, εξετάστηκαν από το τμήμα ελέγχου και χορήγησης αδειών καταστημάτων – επιχειρήσεων, διάφορα αιτήματα για παράταση ωραρίου λειτουργίας μουσικής – μουσικών οργάνων -ένα θέμα το οποίο αναμένεται να απασχολήσει το δ.σ. της Κοινότητας Ρόδου από εδώ και στο εξής, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Η κα Ζιώγου, είπε ακόμη ότι επίκειται, την προσεχή Τρίτη 3 Μαρτίου 2020, μια συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μεσαιωνικής Πόλης κ. Στέφανο Δράκο καθώς και με τον εντεταλμένο κ. Σάββα Καραταπάνη, προκειμένου να συζητήσουν σε νέα βάση (και στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού που θέτει η δημοτική αρχή) το θέμα των κοινόχρηστων χώρων.
Στα θέματα που θα απασχολήσουν στο επόμενο διάστημα την Κοινότητα Ρόδου περιλαμβάνονται οι λαϊκές αγορές όπου αναμένεται να γίνει επανασχεδιασμός, αναβάθμιση και αναμόρφωση για την καλύτερη λειτουργικότητά τους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ