Με μια ζέστη εκδήλωση στο ξενοδοχείο Λυδία ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης αποχαιρέτησε το 2017 και καλωσόρισε το 2018. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους καθιερωμένους χαιρετισμούς και ακολούθησε η ανασκόπηση του έτους που πέρασε.

Στη συνέχεια έγινε η τιμητική βράβευση του δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου για την βοήθεια που προσέφερε στον Ροδιακό όμιλο στα θέματα νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων και ολοκληρώθηκε με κάποιες ιστορικές αναδρομές παλιών αθλητών του ΡΟΑ.

Ο πρόεδρος του ΡΟΑ, Μιχάλης Πανάγος ανέλυσε τους βασικούς στόχους του προγράμματος του ΔΣ για το 2017 και τις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να επιτευχθούν κάνοντας αναφορές στις διεθνείς διοργανώσεις τα πανελλήνια πρωταθλήματα τα τοπικά τουρνουά και τις αποστολές στα εθνικά, καθώς και το καθιερωμένο πλέον tennis camp που διοργανώθηκε φέτος από το επαγγελματία αθλητή και προπονητή Τεντ Αγγελίνο.

Το συμβούλιο του Ρ.Ο.Α. συνεχάρη τον τεχνικό διευθυντή του ομίλου κύριο Φώτη Βαζαίο καθώς και φέτος ανέλαβε τα καθήκοντα του προπονητή της εθνικής ομάδας ανδρών δείχνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον του ΔΣ στην συνεχή επιμόρφωση των προπονητών και τη ποιοτική αναβάθμιση των ακαδημιών του ομίλου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους φίλους του ομίλου που διαχρονικά φρόντιζαν από τη βιωσιμότητα έως την ανάπτυξη εγκαταστάσεων και υπηρεσιών .

Φυσικά σε μια τέτοια γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κύριος Μανδρακός Ευάγγελος που χαιρέτησε, εξήρε το έργο του ΔΣ αλλά και εξέφρασε για άλλη μια φορά την στήριξη του σε όλες τις δραστηριότητες του ιστορικού ομίλου.

Ο αντιδήμαρχος κύριος Δημήτρης Καρατζιάς επί πολλά χρόνια στενά δεμένος με τον όμιλο με την παρουσία του έδειξε σε όλους πως είναι πάντα παρών και στις δυσκολίες αλλά και στις γιορτές. Ο γενικός γραμματέας του Δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ Ρόδου, αλλά και μέλος του ομίλου κύριος Αντώνης Γιαννικουρής τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση καθώς συνεργάστηκε επιτυχημένα σε πολλές εθελοντικές εκδηλώσεις με το Ροδιακό Όμιλο κατά τη διάρκεια του έτους. Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου Μίλτος Παγκάς για άλλη μια φορά έθεσε στη σωστή βάση τη συνεργασία αθλητικών σωματείων και δήμου ενώ στις συζητήσεις που ακολούθησαν τόνισε την ανάγκη της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού.

Ο Περιφερειακός σύμβουλος  Μιχάλης Μπαριανάκης αφού ανέφερε την συνδρομή της περιφέρειας σε όλες τις παγκόσμιες διοργανώσεις που ανέλαβε ο Ρ.Ο.Α. το 2017 εξέφρασε την στήριξη της περιφέρειας στο μεγάλο στόχο του ομίλου την ανακατασκευή των ιστορικών γηπέδων στο Έλλη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ακόμα ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Μπάρδος, φίλος του ομίλου, αλλά και γνωστός για την ευαισθησία του σε θέματα νεολαίας, καθώς και ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Γιάννης Γλυνός, παλιός αθλητής του Ρ.Ο.Α.

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που ο πρόεδρος του Ρ.Ο.Α. απευθύνεται στο κοινό ζητώντας να του αναγνωρίσουν τα άτομα από δυο παλιές φωτογραφίες και προς έκπληξη όλων αλλά και του ιδίου ο Γιώργος Διακονικίλας αναγνωρίζει τον εαυτό του, τον Άντονι Κουίν και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο δε πρώην προπονητής Ευθύμιος Καζάκης επιβεβαιώνει τις ιστορίες. Εξηγώντας πως μπαίνουμε στην περίοδο εορτασμού των 70 χρόνων του ΡΟΑ ο  πρόεδρος του συλλόγου ανήγγειλε μια σειρά εκδηλώσεων-βραβεύσεων μελών και ανθρώπων που συνετέλεσαν στην ιστορία και την πορεία του ομίλου έως σήμερα.

Μετά από 70 χρόνια ο Ροδιακός Όμιλος είναι ο διοργανωτής 2 παγκόσμιων τουρνουά ITF(International Tennis Federation) ένα βετεράνων από 1-5 Μαΐου, ένα αθλητών κάτω των 18 ετών από 1 έως 7 Οκτωβρίου, μια τριεθνή συνάντηση junior τον Σεπτέμβριο και ένα πανελλήνιο ανδρών τον Ιούνιο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ