Ειδήσεις

Ημερίδα στη Ρόδο για τα φορολογικά μέτρα

Τα φορολογικά μέτρα που θα φέρουν σε δύσκολη θέση αρκετούς επιχειρηματίες το έτος 2014 θα αποτελέσουν το αντικείμενο ημερίδας που θα διεξαχθεί με πρωτοβουλία του Οικονομικού Επιμελητηρίου την ερχόμενη Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο “Paradise”.
Την ημερίδα στηρίζει και η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου.

Στις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί και ήδη ανησυχούν ιδιαίτερα τον επιχειρηματικό κόσμο θα αναφερθεί στην ομιλία που θα πραγματοποιήσει στην ημερίδα ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών κ. Γιώργος Κορομηλάς.
«Στόχος μας είναι η ενημέρωση των μελών μας και γενικότερα των επιχειρηματιών που καλούνται να παλέψουν σε ένα δύσκολο τοπίο. Οι αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Μιχαήλ Μιχαήλ.
Οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται γιατί παράμειναν ως έχουν οι εξοντωτικές ποινές στον κώδικα φορολογικών διαδικασιών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η εκπρόθεσμη έστω και για μερικές ημέρες υποβολή μίας δήλωσης για παράδειγμα του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, αξίας πέντε ευρώ, θα συνοδεύεται με πρόστιμο 1.000 ευρώ, που θα διπλασιάζεται αν η παράβαση επαναληφθεί.
Επιπλέον καταργήθηκαν ξαφνικά τα πάσης φύσεως αφορολόγητα αποθεματικά, τα οποία σχηματίστηκαν με προβλέψεις του Ν. 2238/94, χωρίς ουσιαστικά να δοθεί στις επιχειρήσεις χρόνος προσαρμογής. Εκτιμάται πως πρέπει να δοθεί πολύ μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο (τουλάχιστον τριετές) για την προσαρμογή των επιχειρήσεων.

Δεν εκπίπτουν δαπάνες για αγορά εμπορευμάτων και διαφόρων υλικών άνω των 500 ευρώ, εάν η εξόφλησή τους δεν γίνει μέσω πιστωτικού ιδρύματος ή με επιταγή.
Αυτό το χαμηλό όριο θα γίνει, όπως εκτιμούν οι επιχειρηματίες, τροχοπέδη για τις δραστηριότητες. Αίτημα όλων είναι να επανέλθει το όριο αυτό στις 3.000 ευρώ.
Αλλάξαν ακόμη οι διατάξεις για την απόσβεση των επισφαλών απαιτήσεων από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων ενώ αυξήθηκε από το 55% στο 80% η προκαταβολή φόρου για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες.

To θέμα αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου.
«Η υλοποίηση των μέτρων θα γίνει η αιτία να «στεγνώσουν» τα ταμεία των επιχειρήσεων γεγονός που θα έχει αντίκτυπο και στη λειτουργία των Επιμελητηρίων σε όλη τη χώρα. Θα είναι ελάχιστοι αυτοί που θα πληρώνουν τις εισφορές τους», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού τμήματος του ΕΒΕΔ κ. Στέργος Γιαλλίζης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου