Με αφορμή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη και θα διανείμει τρόφιμα σε όσους δεν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Συνολικά 500 άτομα που δεν είναι εγγεγραμμένα στις λίστες της δομής, θα μπορούν να προσέρχονται σήμερα από τις 8.30 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι στο διοικητήριο για να παραλάβουν μία τσάντα η οποία θα περιέχει είδη που έχει ανάγκη κάθε νοικοκυριό, όπως όσπρια, αλεύρι και ζάχαρη.
Ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κ. Νίκος Καραμαρίτης ανέφερε σχετικά: «Την Πέμπτη θα μοιραστούν από το γραφείο του Περιφερειάρχη περίπου 500 τσάντες με τρόφιμα σε συμπολίτες μας οι οποίοι δεν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Παρακαλούμε συνεπώς, όλους όσοι παίρνουν κανονικά τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, να αποφύγουν να πάρουν και από τις ποσότητες που θα διατεθούν σε όσους δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στη δομή. Κάθε χρόνο είθισται από το γραφείο του Περιφερειάρχη να μοιράζονται κάποιες ποσότητες τροφίμων σε όσους τις χρειάζονται. Πέρυσι δόθηκαν 400 τσάντες και φέτος 500. Στις τσάντες που θα παραλάβουν όλοι όσοι προσέλθουν στο διοικητήριο, θα υπάρχουν μακαρόνια ρύζι όσπρια, ντοματοπολτός, ζάχαρη, αλεύρι, δηλαδή τα βασικά είδη που χρειάζεται ένα νοικοκυριό. Στόχος μας είναι, οι άνθρωποι που θα έρθουν για να πάρουν τα τρόφιμα αυτά, να εγγραφούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, καθώς πιθανότατα θα πληρούν τα κριτήρια.
Προσπαθούμε με αυτή την ενέργεια, να ανακουφίσουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Θέλουμε δε να στείλουμε και ένα μήνυμα ότι μπορεί κάποιος να παίρνει τακτικά τρόφιμα, εάν εγγραφεί στις λίστες του Κοινωνικού Παντοπωλείου».
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των δικαιούχων της δομής έχει αυξηθεί πάρα πολύ. Από τα 300 άτομα που έπαιρναν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, οι δικαιούχοι ανέρχονται σήμερα στους 5000! Λόγω των ολοένα αυξανόμενων αναγκών, στόχος είναι να επεκταθεί η δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε όλα τα Δωδεκάνησα.
Ο κ. Καραμαρίτης αναφέρει σχετικά: «Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τις δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε όλη την περιφέρεια. Παλαιότερα η δομή είχε ένα προϋπολογισμό της τάξης των 60.000 ευρώ και εξυπηρετούσε την Ρόδο. Σήμερα έχουμε αυξήσει τον προϋπολογισμό στα 600.000 ευρώ και εξυπηρετούμε οικογένειες από την Κάλυμνο, τη Λέρο, την Πάτμο, την Κάρπαθο, τη Χάλκη, τη Σύμη, την Τήλο, ακόμη και την Αστυπάλαια. Σε κάθε νησί θα έχουν όλοι όσοι το χρειάζονται, ενίσχυση σε τρόφιμα.
Η πρώτη διανομή στους νέους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2018. Ήδη έχουμε κάνει ένα μικρό διαγωνισμό και θα ακολουθήσει διεθνής διαγωνισμός που θα αφορά στα μικρά νησιά. Έχουμε συμφωνήσει με τον προμηθευτή να αφήνει τα τρόφιμα στην έδρα των επαρχείων στην Κάλυμνο, στην Κω και στην Κάρπαθο και βέβαια στη Ρόδο και να διανέμονται από εκεί στα νοικοκυριά. Πιστεύουμε ότι θα συμβάλουμε στο να ανακουφιστούν οι ανάγκες των συμπολιτών μας. Και αν θεωρούμε ότι στη Ρόδο δεν υπάρχει πρόβλημα, οι αριθμοί φανερώνουν το αντίθετο. Από τους 300 δικαιούχους κοντεύουμε να φτάσουμε στους 5000.
Παραλάβαμε 300 δικαιούχους και φτάνουμε στους 5000! Αυτός ο αριθμός μιλάει από μόνος του. Η φτώχεια έχει εξαπλωθεί και στη Ρόδο. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ήταν πετυχημένοι στη ζωή τους, επιχειρηματίες, οικογενειάρχες, οι οποίοι λόγω της κρίσης και λόγω διαφόρων καταστάσεων έχουν χάσει τα πάντα και έχουν ανάγκη στήριξης. Η Περιφέρεια, ως προέκταση του Κράτους, έρχεται τώρα να ανακουφίσει αυτές τις ανάγκες. Αυτή την ενίσχυση τη χρωστάμε στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Οφείλω να πω ότι στην προσπάθειά μας αυτή βοήθησε ιδιαίτερα ο συνάδελφος Χρήστος Ευστρατίου και με την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Από τις διάφορες εκδηλώσεις που έγιναν με τη στήριξη της Περιφέρειας έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες τροφίμων, έχουν καταγραφεί, έχουν ενταχθεί στο στοκ του κοινωνικού παντοπωλείου και έχουν διανεμηθεί. Για πρώτη φορά δώσαμε και κρέας, ενώ από το νέο έτος θα ενισχύσουμε τις ποσότητες και τα είδη που δίνουμε. Ο κόσμος μας ζητάει λάδι και απορρυπαντικά και από τον Φεβρουάριο θα υπάρχουν όλα αυτά σε μεγαλύτερες ποσότητες.
Ευχαριστώ όλους τους ανώνυμους και επώνυμους που προσφέρουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και διαβεβαιώσω ότι όλα αυτά τα τρόφιμα πήγαν εκεί που πρέπει. Τους ευχαριστώ με την ευκαιρία ενώ θα βγάλουμε και ανακοινώσεις και δελτία τύπου».
Τέλος ο κ. Χρήστος Ευστρατίου με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρόδου αναφέρει: «Τις ημέρες των γιορτών οι σκέψεις μας είναι στους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν ανάγκη στήριξης. Η Περιφερειακή Αρχή και ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Καραμαρίτης φρόντισαν ώστε να δοθούν αυτή τη φορά μεγαλύτερες ποσότητες τροφίμων σε όσους τις χρειάζονται. Γενικώς έχουν αυξηθεί οι ποσότητες των τροφίμων και προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη στήριξης και βοήθειας. Γίνεται μία πολύ καλή δουλειά ώστε να επεκταθεί η δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στα νησιά».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ