Ατάκτως Ερριμμένα

Βιωματικά

Πάνω από 2.000 μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης, επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο ή έχουν προγραμματίσει να το επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες, συνδέοντας την επίσκεψη με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ολο και περισσότερα σχολειά απ όλη την Ελλάδα επιλέγουν την Μαρτυρική κωμόπολη της Στερεάς Ελλάδας για μια βιωματική περιήγηση στον τόπο που οι Γερμανοί Ναζί έσφαξαν 228 αμάχους, μεταξύ των οποίων και 57 παιδιά από λίγων ημερών έως,17 ετών.

Κάπως έτσι θα έπρεπε τα παιδιά να τιμούν τις ιστορικές επετείους και να αποκτούν ιστορική μνήμη. Βιωματικά. Είτε με επισκέψεις σε τόπους που γράφτηκε με έντονο μελάνι η ιστορία, με μελέτες και εργασίες από τα ίδια, μέσα από αρχεία, από κείμενα, ακόμη και μέσα από την τέχνη, αντί να χάνουν χρόνο για να βρουν το σωστό βήμα στις πρόβες των παρελάσεων κι εμείς άλλον έναν λόγο να τσακωνόμαστε γι’ αυτές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου