Ειδήσεις

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου για την επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 1940

«Πόλεμος ένδοξος, ειρήνης αισχράς αιρετώτερος»

(Θουκυδίδης)

Οι Έλληνες είναι ταγμένοι από την Ιστορία τους να ζουν ελεύθεροι με ουσιαστική και ποιοτική ειρήνη στον τόπο όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία

Η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 που συνοδεύτηκε με το  ΟΧΙ  κατά του κατακτητή αποτελεί μια από της ενδοξότερες σελίδες της ελληνικής Ιστορίας.

Οι Έλληνες ενωμένοι αγωνίστηκαν για να διαφυλάξουν την ελευθέρια, την εθνική τους ανεξαρτησία και τις πατρογονικές εστίες.

Προτίμησαν, από το να συνεργαστούν με τους κατακτητές και να έχουν μια αισχρή και πρόσκαιρη ειρήνη, να επιλέξουν έναν ένδοξο πόλεμο στον οποίο και νίκησαν, επιβεβαιώνοντας τη ρήση του Θουκυδίδη:

«Πόλεμος ένδοξος, ειρήνης αισχράς αιρετώτερος»

Έδωσαν τη μάχη απέναντι στον κατακτητή, δείχνοντας για μια ακόμα φορά τον ηρωισμό τους και την γενναιότητά τους.

Σήμερα, εβδομήντα επτά (77)  χρόνια μετά, η Ελλάδα επιδιώκει και πάλι να ξαναμπεί στην τροχιά ανάπτυξης και ο λαός της καταβάλει  προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.

Απέναντι στα σημερινά προβλήματα αλλά και σε αυτούς που επιβουλεύονται την Εθνική μας Ανεξαρτησία και την Εδαφική μας Ακεραιότητα , οφείλουμε να αντιτάξουμε την ενότητα μας , την μαχητικότητα μας ,το σθένος μας και τον αγώνα ώστε να στείλουμε διαχρονικά το μήνυμα ότι οι Έλληνες ξέρουν να «φυλάνε Θερμοπύλες» και θα ζήσουν πάντα ελεύθεροι.

Όλοι μαζί για να σηκώσουμε την Ελλάδα, ψηλά διότι μας ταιριάζει ο ρόλος του πρωταγωνιστή και όχι του ουραγού.

· Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου ο  κ. Χαράλαμπος Κόκκινος  θα παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για το ιστορικό  ΟΧΙ  στην πόλη της Ρόδου.

 

Χαράλαμπος ΚόκκινοςΑντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου