ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ωρα αλλαγής στο Δήμο – Aρθρο του Bασίλη Σταυριανού

news room 2 λεπτά ανάγνωση
BAΣIΛHΣ ΣTAYPIANOΣ

Του Βασίλη Σταυ­ρια­νού

Τίθεται το ερώτημα εάν θα πρέπει να γίνει ΑΛΛΑΓΗ Δημάρ­χου στο Δήμο.

Εάν ο Δήμαρ­χος όλο αυτό το διά­στημα που διοικεί το νησί έχει πετύχει την πρόοδο και την ανά­πτυξη αυτού του τόπου.

Οι απα­ντή­σεις είναι διχα­σμέ­νες. Η πλειο­νό­τητα των πολιτών πιστεύει ότι ανάλογα με τα συμ­φέ­ρο­ντα εκκο­λά­πτο­νται και οι κοι­νω­νι­κές σχέσεις, που εύκολα και ασυλ­λό­γι­στα τις ονο­μά­ζουμε φιλίες. Κάπως έτσι αυτο­α­πο­θε­ώ­νο­νται, πλά­θο­νται όνειρα, γεμί­ζουν φαντα­σιώ­σεις ότι περι­τρι­γυ­ρί­ζο­νται από φίλους έτοι­μους να συν­δρά­μουν, να στη­ρί­ξουν σε κάποια δύσκολη στιγμή. Άλλωστε είναι τόσοι πολλοί και επι­τή­δειοι οι αυλο­κό­λα­κες που όταν πλέον τους πάρεις είδηση είναι πολύ αργά. Το κακό έχει γίνει και συνήθως είναι ανε­πα­νόρ­θωτο.

Με τον τρόπο αυτό φανε­ρώ­νο­νται οι αδυ­να­μίες του Δήμου και ιδιαι­τέ­ρως στις τεχνι­κές υπη­ρε­σίες τις οποίες έχετε ανα­λά­βει εσείς απο­κλει­στικά κύριε Δήμαρχε. Πάνω από δύο χρόνια σαν να μην υπήρχε ικανός σύμ­βου­λος στην παρά­ταξη για να ανα­λά­βει την αντι­δη­μαρ­χία αυτή χωρίς να θέλω να υπο­βαθ­μίσω τις τεχνι­κές σας γνώσεις και ικα­νό­τη­τές σας, που μέχρι πρό­τι­νος κομπορ­ρη­μο­νού­σες ότι η λει­τουρ­γία τους είναι η καλύ­τερη και απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τερη των τελευ­ταίων δεκα­ε­τιών.

Για πρώτη φορά ο κ. Δήμαρ­χος βρί­σκε­ται στο κέντρο της κρι­τι­κής και δέχεται κύματα γενι­κευ­μέ­νης αμφι­σβή­τη­σης και απο­δο­κι­μα­σίας.

Οι παροι­κού­ντες της Ιερου­σα­λήμ γνω­ρί­ζουν ότι στο εσω­τε­ρικό της Δημο­τι­κής πλειο­ψη­φίας βρί­σκο­νταν σε εξέλιξη πρω­το­φα­νείς συγκρού­σεις στο μέσο των οποίων βρί­σκε­ται ο ίδιος ο Δήμαρ­χος οι ικα­νό­τη­τές του οποίου αμφι­σβη­τού­νται πλέον ευθέως.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύ­ουν ότι η πολι­τική ηγε­μο­νία του κυρίου Χατζη­διά­κου χάθηκε όταν προ­σπά­θησε κατά την διάρ­κεια του Ανα­πτυ­ξια­κού Συνε­δρίου Νότιου Αιγαίου να δια­πρά­ξει όσα διέ­πραξε σχετικά με τον τρόπο που προ­σπά­θησε δουλικά να προ­σε­ται­ρι­στεί τον πρω­θυ­πουργό κύριο Τσίπρα και μέσα από αυτόν να πάρει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις επό­με­νες εκλογές, αγνο­ώ­ντας το κόμμα τον οποίο τον ανέ­δειξε Δήμαρχο. Θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ανα­θε­ω­ρή­σει τις θέσεις του σχετικά με την στήριξή του στις επερ­χό­με­νες Δημο­τι­κές εκλογές.

Για να μην μακρυ­γο­ρούμε, μία Δημο­τική Αρχή αμφι­σβη­τού­μενη και απο­στα­θε­ρο­ποι­η­μένη εμπο­δί­ζει παρά ευνοεί την όποια πρόοδο ανα­μέ­νουν και προσ­δο­κούν οι δημότες.

Όταν δια­μορ­φώ­νο­νται συν­θή­κες απο­δο­κι­μα­σίας, απο­στα­θε­ρο­ποί­η­σης και ανη­μπο­ριάς δεν υπάρ­χουν διλήμ­ματα. Τώρα η μόνη οδός που μένει στο Δήμο είναι αυτή της Δημο­τι­κής Αλλαγής.

Γνω­ρί­ζετε πολύ καλά κύριε Δήμαρχε ότι έχω στο αρχείο μου πολλά στοι­χεία τα οποία αν τα δημο­σιο­ποι­ήσω θα υπάρ­ξουν μεγάλες ανα­τα­ρά­ξεις σε υψη­λό­βαθμα πρόσωπα του Δήμου.

Προς το παρόν παρα­μένω σε όσα γρά­φο­νται σε αυτό το δημο­σί­ευμα.

Ρόδος 27-08-2018

Ευχα­ρι­στώ για τη φιλο­ξε­νία

Βασίλης Σταυ­ρια­νός

Πρώην κοι­νο­τάρ­χης

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.