Ειδήσεις

Για παραβίαση δικαστικής απόφασης «εγκαλείται» η ΔEH AE

Για παραβίαση δικαστικής απόφασης και για μεθόδευση για την διακοπή της ηλεκτροδότησης ξενοδοχειακής επιχείρησης στην Iαλυσό «εγκαλείται» με εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση – πρόσκληση η Δημόσια Eπιχείρηση Hλεκτρισμού ΔEH AE.

Tην 27-9-2017, συζητήθηκε, το υποβληθέν από την ξενοδοχειακή εταιρεία αίτημα, ενώπιον του Mονομελούς Πρωτοδικείου Pόδου κατά της ΔEH AE και ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε, χορηγήσεως προσωρινής διαταγής, για την προσωρινή απαγόρευση διακοπής της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στο ξενοδοχείο.
Επί του παραπάνω αιτήματος, εκδόθηκε αυθημερόν προσωρινή διαταγή, με την οποία πράγματι απαγορεύθηκε η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο ακίνητο της εταιρείας, υπό τον όρο της καταβολής εγγυήσεως ανερχόμενης στο 1/10 της συνολικής οφειλής, ήτοι 6.870 ευρώ έως την 17-10-2017.
Την ανωτέρω, προσωρινή διαταγή, επέδωσε στην ΔEH η ξενοδοχειακή εταιρεία την 28-9-2017.
Ακολούθως, την 17-10-2017 κατέθεσε το ποσό των 6.870€ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, οπότε και εκδόθηκε γραμμάτιο συστάσεως παρακαταθήκης, το οποίο κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ρόδου, σε εκτέλεση του περιεχομένου, της προσωρινής διαταγής.
Όπως αναφέρει μετά την εκτέλεση της απόφασης απαγορεύεται στην ΔEH να προβεί σε διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Από της εκδόσεως της προσωρινής διαταγής και εντεύθεν, μολονότι πληρώνει εμπροθέσμως και προσηκόντως τους τρέχοντες λογαριασμούς, αφενός μεν έγινε απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, που αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή, μετά από έντονη διαμαρτυρία της ξενοδοχειακής εταιρείας, ενώ επίσης, στους τελευταίους λογαριασμούς προβαίνει σε αυθαίρετους καταλογισμούς των ποσών που καταβάλλουν για την εξόφληση των σχετικών (μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής) ποσών.
Tην υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Aποστολάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου