Αντιδράσεις προκάλεσε στις παρατάξεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, η σκληρή κριτική την οποία άσκησε εναντίον τους, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης για τον Απολογισμό Πεπραγμένων Δήμου Ρόδου 2016 – 2017 που έγινε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Πληροφορίες ανέφεραν χτες ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Στράτος Καρίκης (Ροδίων Όραμα), Γιώργος Υψηλάντης (ΡΟΠΟΑΝ ) και Τάκης Πότσος (Λαϊκή Συσπείρωση) είχαν συμφωνήσει να μην παραστούν στην διαδικασία.
Οι κ.κ. Υψηλάντης και Πότσος, επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Σώματος που έχει οριστεί να γίνει το μεσημέρι ενώ ο κ. Καρίκης –πέραν της σχετικής ανακοίνωσης την οποία έδωσε στην δημοσιότητα την Κυριακή το μεσημέρι, ημέρα του Απολογισμού- έκανε δηλώσεις, στους δημοσιογράφους όπου τόνισε τα εξής:
«Η σκληρή κριτική την οποία άσκησε ο κ. δήμαρχος για την απουσία των παρατάξεων της μειοψηφίας, ήταν αδικαιολόγητη. Η παρούσα μειοψηφία αποτελεί την πιο παραγωγική μειοψηφία, που έχει περάσει ποτέ από τα έδρανα του δ.σ. Ρόδου. Το έχουμε κάνει πράξη, ψηφίζοντας ενέργειες και πράξεις οι οποίες είναι θετικές για το νησί μας, γιατί είχαμε πει ότι το έτος 2019 – έτος εκλογών, θα θέλαμε να έχει η Ρόδος μια διαφορετική εικόνα.
Θεωρώ αδικαιολόγητη την κριτική του κυρίου δημάρχου, γιατί εμείς ποτέ δεν εκφραστήκαμε με τέτοιους χαρακτηρισμούς απέναντί του και γενικότερα η λειτουργία του ιδίου του κυρίου δημάρχου δεν είναι δημοκρατική. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, όπως και σε παλαιότερες, ούτε ο κ. δήμαρχος, ούτε ο κ. πρόεδρος του δ.σ. θέλησαν να δώσουν στην μειοψηφία τον ρόλο που πρέπει να παίξει.
Εμείς μιλήσαμε και με τα άλλα μέλη της μειοψηφίας πέρα από τις παρατάξεις μας, και αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε στην διαδικασία. Μέχρι και την τελευταία ημέρα, δεν είχαμε τις εισηγήσεις, ενώ δεν συμμετείχαμε ούτε στην διαδικασία για το πώς θα γινόταν αυτή η συνεδρίαση. Τα ίδια γίνονται και στις συνεδριάσεις του δ.σ.
Δεν μας ζητήθηκε ούτε ο χρόνος, ούτε ο τόπος, ούτε και η άποψη για την διαδικασία. Το πιο δημοκρατικό θα ήταν ο ίδιος ο κ. δήμαρχος να επικοινωνήσει μαζί μας και να ζητήσει την άποψή μας για την διαδικασία.
Επίσης, δεν συμμετέχουμε σε διαδικασίες που γίνονται… σαν πανηγύρεις. Δεν ήταν μια συνεδρίαση ουσίας, αλλά μια συνεδρίαση εμφάνισης έχοντας χαρακτήρα ‘πανηγυρικό – πανηγυριού’. Κι εμείς εκεί δεν έχουμε θέση. Ακόμη και στις συνεδριάσεις δεν συζητώνται θέματα ουσίας».
Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του κ. Χατηδιάκου, που κατηγόρησε την μειοψηφία ότι δεν παρέστη στην επίσημη τελετή ορκωμοσίας που έγινε στις 24 Αυγούστου 2014, ο κ. Καρίκης, δήλωσε :
«Είπαμε ότι δεν συμμετέχουμε σε… πανηγύρεις. Εμείς θέλουμε έναν Δήμο που να είναι απλός και να μην έχει πανηγύρια, αλλά ουσιαστικές εκδηλώσεις. Το δικαίωμά μας να μην πάμε σε μία συνεδρίαση, είναι απόλυτο. Άλλωστε και η αποχή τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σηματοδοτεί μια στάση.
Άρα λοιπόν, ο κ. δήμαρχος, ας δει τα θέματα της δικής του παράταξης που είναι υπό διάλυση κι ας αφήσει τις άλλες παρατάξεις, οι οποίες μια χαρά βαδίζουν προς τις εκλογές και σηματοδοτούν άποψη για όλα τα θέματα. Αυτές οι εκδηλώσεις δεν έχουν να πουν τίποτε τελικά και γίνονται άνευ λόγου» όπως τόνισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ