Ειδήσεις

Διώξεις για τις άδειες του Χ. Ξηρού

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος των δύο εισαγγελέων που συναίνεσαν να χορηγηθούν άδειες στον Χριστόδουλο Ξηρό παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.

Η παραγγελία δόθηκε μετά το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Ευάγγελου Ζάχαρη, στο οποίο διαπιστώνονται σφάλματα από βαριά αμέλεια στους δύο εισαγγελείς που συναίνεσαν στη χορήγηση των αδειών κάτι που, όπως αναφέρει, θίγει σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε πειθαρχικά παραπτώματα και πειθαρχική ποινή, ενώ δεν είχε δηλώσει ποτέ ότι μεταμελήθηκε. Στοιχεία τα οποία δεν συνεκτιμήθηκαν ως έπρεπε από τις δύο εισαγγελείς.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας επίσης προκύπτει ότι η μετακίνηση του Χριστόδουλου Ξηρού στον Κορυδαλλό ήταν σχεδόν ελεύθερη εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια και ήξεραν όλοι για τις σχέσεις του με τους «Πυρήνες της Φωτιάς». Οπως προκύπτει από τις μαρτυρίες τις σχετικές με το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν των Πυρήνων με τον Χριστόδουλο Ξηρό, ένας εκ των σωφρονιστικών υπαλλήλων αποκάλυψε πως η εύνοια προς τον Ξηρό είχε την έγκριση αρχιφυλάκων και υπαρχιφυλάκων και αναφέρει:

«(…) Είμαι σίγουρος ότι τότε θα διαπιστώσετε ότι η μετακίνηση του συγκεκριμένου κρατουμένου προς την Α΄ πτέρυγα και άλλους προορισμούς συνέβαινε σε βάθος χρόνου που ενδεχομένως να ξεπερνά τα δύο και πλέον έτη».

Ο αρχιφύλακας που είχε βάρδια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ομολογεί ότι φοβήθηκε πως θα ξεσπάσει αναταραχή που θα προκαλούσαν οι κρατούμενοι για τους «Πυρήνες» και γι’ αυτό τον λόγο άφησε τον Ξηρό να πάει σε αυτούς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου