Ένα ξεχωριστό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα κράτη – μέλη της ζώνης του ευρώ ζητά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με σκοπό να υπάρχει πιο «αποτελεσματική» συμμετοχή στις αποφάσεις της Ευρωζώνης.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και στην οποία μετείχε και ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι ένα διακριτό κοινοβούλιο για τις 18 χώρες μέλη του ευρώ, θα επιτρέψει στα κράτη να συνδεθούν στενότερα, τονίζοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή ενοποίηση με ένα έξυπνο τρόπο.

Όσον αφορά στην χώρα μας, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας ότι «οι αριθμοί φαίνονται καλοί, αλλά χρειάζονται πρόσθετες προσπάθειες».

Πάντως, οι δηλώσεις του για ένα ξεχωριστό Ευρωκοινοβούλιο δέχθηκαν έντονες επικρίσεις, ενώ κατά πολλούς αναλυτές, ενδεχόμενος διαχωρισμός της Ευρωβουλής όχι μόνο θα οδηγήσει σε περισσότερη γραφειοκρατία, αλλά ουσιαστικά θα οδηγήσει στη διάλυση ενός από τους τρεις θεσμικούς πυλώνες της ΕΕ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ