ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερχονται 200 αξιωματικοί της Europol στα ελληνικά νησιά για να ελέγξουν για τζιχαντιστές

news room 1 λεπτό ανάγνωση
μεταναστες
Πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στον καταυλισμό που στήθηκε στην Ειδομένη, Κιλκίς, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, πριν περάσουν στη γειτονική χώρα, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015. Χιλιάδες πρόσφυγες καταφθάνουν καθημερινά στα σύνορα προερχόμενοι από τα ελληνικά νησιά, με σκοπό να περάσουν στην ΠΓΔΜ και από εκεί σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Οι πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά σε καταυλισμό που λειτουργεί υπό το συντονισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με τη συμβολή εθελοντών και οργανώσεων για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΚΟΥΜΙΔΗΣ

Περίπου 200 αξιω­μα­τι­κοί της αντι­τρο­μο­κρα­τι­κής υπη­ρε­σίας θα φτάσουν στα ελλη­νικά νησιά τις επό­με­νες εβδο­μά­δες, προ­κει­μέ­νου να ελέγ­χουν τις ροές τζι­χα­ντι­στών ανάμεσα στους μετα­νά­στες, όπως επι­βε­βαί­ωσε ο επι­κε­φα­λής της Europol Ρομπ Γου­έιν­ραϊτ.

Ο Γου­έν­ραϊτ παρου­σί­ασε μια ξεκά­θαρη θέση, η οποία έχει ανη­συ­χή­σει ιδιαί­τερα όλες τις μυστι­κές υπη­ρε­σίες των ευρω­παϊ­κών κρατών. Το Ισλα­μι­κός κράτος, θέλο­ντας να απα­ντή­σει στα χτυ­πή­ματα που δέχεται εντός της Συρίας, απο­φά­σισε να στείλει σκλη­ρο­πυ­ρη­νι­κούς τζι­χα­ντι­στές στην Ευρώπη, προ­κει­μέ­νου να επη­ρε­ά­σουν μετα­νά­στες στα κέντρα φιλο­ξε­νίας.

«Οι αξιω­μα­τι­κοί θα ανα­πτυ­χθούν στα ελλη­νικά νησιά, ίσως και στην Ιταλία. Θα υπάρξει μια δεύτερη γραμμή άμυνας. Ελπί­ζουμε να ανα­πτύ­ξουμε ορι­σμέ­νους αξιω­μα­τι­κούς μέσα στα κέντρα φιλο­ξε­νίας μετα­να­στών καθώς ανη­συ­χούμε για ανα­φο­ρές ότι αυτού του είδους τα κέντρα γίνο­νται στόχος προ­σπα­θειών ριζο­σπα­στι­κο­ποί­η­σης μετα­να­στών» λέει ο Γου­έιν­ραϊτ.

Σύμφωνα με το iefimerida, οι περίπου 200 αξιω­μα­τι­κοί που θα φτάσουν στα Βαλ­κά­νια, θα ανα­πτυ­χθούν στα ελλη­νικά νησιά και θα χρη­σι­μο­ποι­ή­σουν μεθό­δους της αγγλι­κής ασφά­λειας. «Δια­πι­στώ­νουμε τον τελευ­ταίο 1,5 χρόνο, μια στρα­τη­γική του Ισλα­μι­κού Κράτους να βάλει όσους περισ­σό­τε­ρους τζι­χα­ντι­στές μπορεί μέσα στην Ευρώπη και να πραγ­μα­το­ποι­ή­σει επι­θέ­σεις ανά­λο­γες με αυτές στο Παρίσι και τις Βρυ­ξέλ­λες», ανέφερε χαρα­κτη­ρι­στικά στην «Evening Standard» ενώ συμπλή­ρωσε πως θα υπάρ­ξουν κι άλλες παρό­μοιες τις επι­θέ­σεις.

Μάλιστα ο Γου­έν­ραϊτ απο­κά­λυψε πως την περα­σμένη εβδο­μάδα η Europol ανα­κά­λυψε σε καμπ μετα­να­στών στην Ελλάδα διάφορα δια­βα­τή­ρια, τα οποία προ­ο­ρί­ζο­νταν για να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν από τζι­χα­ντι­στές.

 

Ημε­ρη­σία

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.