“Ξεκίνησαν σήμερα οι πρώτες τεχνικές συναντήσεις και θα συνεχιστούν αύριο με μεγαλύτερη ένταση”, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).
“Είχαμε μια συνάντηση του ΚΥΣΟΙΠ. Συζητήσαμε διάφορα οργανωτικά ζητήματα. Όπως ξέρετε, ξεκίνησαν οι πρώτες συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο σήμερα, θα συνεχιστούν με πολύ μεγαλύτερη ένταση αύριο. Συζητήσαμε και πολιτικά ζητήματα. Εμείς θα υπηρετήσουμε κατά γράμμα και τη συμφωνία του Eurogroup και τη συμφωνία του Summit. Προχωράμε με οργανωμένο τρόπο και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά στο τέλος”, δήλωσε.
Επισήμως, οι διαπραγματεύσεις είχε προαναγγελθεί από την κυβέρνηση ότι θα ξεκινήσουν αύριο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Ωστόσο, όπως έγραφε το πρωί το Capital.gr, πηγές των θεσμών δεν απέκλειαν κάποιες πρώτες συναντήσεις να γίνουν και σήμερα.
Πηγές του οικονομικού επιτελείου εξηγούσαν μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ ότι ορισμένοι εκ των δανειστών πιέζουν όντως για νέο τρίτο πακέτο με προαπαιτούμενα. Αυτός είναι και ο λόγος, ανέφεραν, που ο ΥΠΟΙΚ επιμένει στην πιστή τήρηση της αρχικής συμφωνίας διότι αυτή δεν περιλαμβάνει τέτοιο πακέτο.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι διαπραγματεύσεις με συμμετοχή υπουργών “θα γίνουν αργότερα, όταν χρειαστεί”.

Ραντεβού στα ξενοδοχεία
Τα ραντεβού με τους δανειστές θα γίνουν στα ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν, ανέφεραν πηγές του οικονομικού επιτελείου.
Αναφορικά με τη χρηματοδότηση που ζητά η Ελλάδα, έλεγαν ότι πέραν του ποσού κάλυψης των πληρωμών προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για Αύγουστο και Σεπτέμβριο ζητούν και χρήματα για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών αξίας 4 δισ. ευρώ προς τον ιδιωτικό τομέα.
Δ. Μάρδας: Μετά τη συμφωνία συμπληρωματικός προϋπολογισμός
“Περιμένουμε να κλείσει η συμφωνία για να ξεκινήσει η κατάρτιση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2015 και το 2016, αλλά και νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ανέφερε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Δημήτρης Μάρδας που μετείχε στην ίδια συνεδρίαση. Πρόσθεσε ότι το θέμα των επιταγών, το έχει αναλάβει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και προανήγγειλε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ανέφερε επίσης ότι το ΓΛΚ δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, “εμείς είμαστε γραφείο παρακολούθησης”.

capital.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ