Τοπικές Ειδήσεις

Διεθνείς διαστάσεις πήρε η είδηση της λιποθυμίας της 9χρονης στην Ρόδο, λόγω πείνας!

Το θλιβερό γεγονός στη Ρόδο προβάλλει η εφημερίδα «Le Figaro», μέσω τηλεγραφήματος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), σημειώνοντας, ότι «όπως πληροφορήθηκε από το σύλλογο που βοήθησε, ένα υποσιτισμένο κορίτσι λιποθύμησε σε ένα φούρνο, στο ελληνικό νησί της Ρόδου, καθώς η μητέρα της, εργαζόμενη στον τουρισμό και άνεργη λόγω πανδημίας, δεν είχε τίποτα να την ταΐσει».

Αναφερόμενη η εφημερίδα στα όσα υποστήριξε η μητέρα του κοριτσιού στον Τηλεοπτικό Σταθμό Star, υπογραμμίζει, ότι «αυτή η υπάλληλος του ξενοδοχείου, που δεν θα ανοίξει ξανά αυτή τη σεζόν, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, επωφελήθηκε μόνο από τη βοήθεια των 800 ευρώ τους τελευταίους δύο μήνες και αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία χρηματοοικονομική».
Γίνεται αναφορά σε σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «δημοκρατική», καθώς και σε δήλωση στο AFP, της Σοφίας Μανιά, του συλλόγου «Αγία Σοφία», η οποία ανέφερε, ότι «η νεαρή γυναίκα δεν είχε αρκετά για να ταΐσει τα παιδιά της, αλλά θεωρούσε ντροπή να στραφεί στις κοινωνικές δομές ή στις ΜΚΟ».
«Όλο το νησί ζει από τον τουρισμό, ο τομέας είναι νεκρός.
»Ορισμένα ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν ξανά, ενώ άλλα με το μισό προσωπικό τους», πρόσθεσε η ίδια, προτρέποντας το κράτος να λάβει «περισσότερα μέτρα για την προστασία όλων αυτών των ανέργων».

«Τον Ιούνιο, σχεδόν 300 οικογένειες από τη Ρόδο ήρθαν να ζητήσουν βοήθεια, μια ακόμη οικογένεια κάθε μέρα, μετά τον εγκλεισμό», τόνισε η Σοφία Μανιά, με την εφημερίδα να επισημαίνει, ότι στην Ελλάδα, ο τουριστικός τομέας, που πλήττεται από την κρίση της υγείας, είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία, με περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ.
Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε και πάλι στις 15 Ιουνίου, με το άνοιγμα των ξενοδοχείων που λειτουργούν μόνο για τη θερινή περίοδο και την επανάληψη των διεθνών πτήσεων προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ωστόσο, το ηθικό των επαγγελματιών του τουρισμού παραμένει χαμηλό και ορισμένα ξενοδοχεία αποφάσισαν να μην ανοίξουν ξανά.

Μόνο το ένα τρίτο των 33 εκατομμυρίων επισκεπτών που ήρθαν το 2019 μπορεί να επισκεφτεί φέτος τη χώρα, αναφέρει καταλήγοντας η εφημερίδα.

Εκτενή αναφορά έκαναν επίσης και τα ακόλουθα sites:
headtopics.com
www.wasebo.bj
www.alvinet.com
www.20min.ch
flipboard.com
lactu.info
www.dna.fr
www.lalsace.fr
lifes.talk.blogspot.com
mommy-librabian.blogspot.com
gallica.bnf.fr
obvil.sorbonne-universite.site
theworldnews.net
top.st

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου