Τοπικές Ειδήσεις

Ανάκληση έγκλησης του δημάρχου Ρόδου κατά ιστοσελίδας

Ανακλήθηκε χθες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με δηλώσεις αμφοτέρων των πλευρών, έγκληση που υπέβαλε το έτος 2016 ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά διαχειριστή γνωστής ιστοσελίδας.
Συγκεκριμένα, ο 49χρονος διαχειριστής ιστοσελίδας κατηγορήθηκε ως υπαίτιος του ότι στη Ρόδο την 08-08-2016 με πρόθεση ισχυρίσθηκε ενώπιον τρίτου για κάποιον άλλον εν γνώσει του ψευδές γεγονός που μπορούσε να βλάψει την τιμή και την υπόληψή του. Ειδικότερα, στον αναφερόμενο τόπο και χρόνο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, της οποίας ιδιοκτήτης και διαχειριστής φερόταν ο κατηγορούμενος, ένα ανυπόγραφο άρθρο με συκοφαντικό περιεχόμενο που αναφερόταν στο πρόσωπο του νυν δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, το οποίο ο ίδιος γνώριζε ότι ήταν ψευδές και συκοφαντικό και μπορούσε να βλάψει την τιμή και την υπόληψή του.
Μάλιστα το εν λόγω άρθρο παρέμεινε ανηρτημένο από τις 08 έως 11.08.2016 λαμβάνοντας γνώση του ψευδούς και συκοφαντικού περιεχομένου του το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του εγκαλούντος, ενώ παράλληλα το ίδιο άρθρο αναδημοσιεύτηκε αυτούσιο σε άλλες δύο ιστοσελίδες, οι διαχειριστές των οποίων δεν κατέστη εφικτό να ανευρεθούν.
Χθες ενώπιον του Δικαστηρίου ο κατηγορούμενος δήλωσε πως ουδεμία σχέση έχει με την ιστοσελίδα στην οποία αναρτήθηκε το επίμαχο δημοσίευμα ούτε ως διαχειριστής ούτε ως ιδιοκτήτης και πως τον κ. Αντώνη Καμπουράκη γνωρίζει μόνο ως δημόσιο πρόσωπο και τον υπολήπτεται όπως άλλωστε έχει δηλώσει και άλλες φορές.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Καμπουράκης δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Δημήτρη Δημητριάδη, έκανε αποδεκτή τη δήλωση του κατηγορούμενου και ανακάλεσε την έγκληση που είχε υποβάλει σε βάρος του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου