Ειδήσεις

Κλιμάκιο ιατρών του «Υγεία» για εξετάσεις στη Σύμη

Πολυπληθές κλιμάκιο ιατρών όλων σχεδόν των ειδικοτήτων από τον αθηναϊκό Όμιλο Υγεία θα βρίσκεται το Σάββατο, 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου στην Σύμη, προκειμένου να πραγματοποιήσει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στις δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Κι ενώ η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων φαίνεται να ενέκρινε την επίσκεψη στη Σύμη του κλιμακίου του ομίλου Υγεία, δεν επέτρεψε την επίσκεψη του κλιμακίου της ΑΜΚΕ Γαληνός, του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου 2018.
Ως γνωστό, η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας που φέρει το γενικό τίτλο: «Καθορισμός ενιαίας διαδικασίας ανάπτυξης και οργάνωσης προγραμμάτων, παρεμβάσεων και δράσεων προληπτικών ιατρικών εξετάσεων σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο γενικό ή σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού», θέτει πολύ αυστηρές προϋποθέσεις στους φορείς που επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα ανάπτυξης προγραμμάτων, παρεμβάσεων/δράσεων προληπτικού, ιατρικού χαρακτήρα.
Αυτή η εγκύκλιος «μπλόκαρε» το φετινό πρόγραμμα της ΑΜΚΕ Γαληνός που ξεκίνησε τη δράση της επί νομαρχίας Σ. Καραγιάννη παρέχοντας σημαντικές ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους σε όλα τα Δωδεκάνησα, όπου οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας είναι υποστελεχωμένες ή ανεπαρκείς. Οι διαδικασίες για την υποβολή αιτήματος είναι εξαιρετικά περίπλοκες και χρονοβόρες και η νέα εγκύκλιος έπιασε εξ απήνης την ΑΜΚΕ Γαληνός, τον ΙΣΡ και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο που έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στην 2η ΥΠΕ, η οποία δεν έχει απαντηθεί ακόμη, όπως δεν έχει απαντηθεί μέχρι τώρα και η σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Μάνος Κόνσολας στη Βουλή.
«Έχουμε προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες και περιμένουμε απαντήσεις από τη 2η ΥΠΕ, που μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει», δήλωσε στη «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Χρήστος Μαντάς.
Το επόμενο διάστημα η ΑΜΚΕ Γαληνός και ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου θα ξεκινήσουν εκστρατεία ενημέρωσης των δημάρχων με στόχο να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα της ΠΕΔ. Θα επιδιώξουν επίσης συναντήσεις με τους ντόπιους βουλευτές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου