Ειδήσεις

WTTC: Επιστρέφουν σε επίπεδα προ πανδημίας οι κρατήσεις για Ελλάδα

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των προορισμών που αναφέρει στην έκθεσή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) με τις διεθνείς προβλέψεις του για το φετινό καλοκαίρι.

Όπως σημειώνει για την Ευρώπη, προορισμοί όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Γαλλία παρουσιάζουν έντονη τουριστική ανάκαμψη, με τις ταξιδιωτικές κρατήσεις να πλησιάζουν στα προ πανδημίας επίπεδα.

Η ανάκαμψη της των τουριστικών κρατήσεων ήταν το βασικό θέμα κατά την 21η διεθνή σύνοδο κορυφής του WTTC, που πραγματοποιείται φέτος στη Μανίλα. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού προβλέπει  σημαντική αύξηση στις κρατήσεις πτήσεων, με τα διεθνή ταξίδια να απογειώνονται.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δείχνουν πως το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους υπάρχει τριψήφια αύξηση για τις κρατήσεις εισερχόμενων πτήσεων σε όλο τον κόσμο, σε σύγκριση με πέρσι, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας.

Οι ταξιδιώτες επίσης είναι φέτος πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα για ταξίδια μετά τη χαλάρωση των περιορισμών, με αυξημένη ζήτηση για premium κατηγορίες το 2022. Άλλες τάσεις που παρατηρούνται περιλαμβάνουν την άνοδο κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Όσον αφορά στις αφίξεις στην Ευρώπη, καταγράφεται με τεράστια αύξηση 350% στις διεθνείς αφίξεις για το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με πέρυσι.

Οι χώρες Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν επίσης αύξηση στις αφίξεις για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το 2021, με τις κρατήσεις για την περιοχή να αυξάνονται κατά 275%.

Το δεύτερο τρίμηνο παρατηρείται περαιτέρω επιτάχυνση της συνεχιζόμενης ανάκαμψης με σημαντική άνοδο στις διεθνείς κρατήσεις, οι οποίες έχουν εκτιναχθεί κατά 264% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του WTTC δήλωσε πως τα δεδομένα κρατήσεων είναι ένα σταθερό μήνυμα για την ισχυρή ανάκαμψη του παγκόσμιου τομέα ταξιδιών.

Σύμφωνα με την ForwardKeys που καταγράφει δεδομένα για τις αεροπορικές κρατήσεις, οι προορισμοί που παρουσιάζουν τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως για αυτό το καλοκαίρι είναι η Κόστα Ρίκα, η Αρούμπα, η Δομινικανή Δημοκρατία και η Τζαμάικα. Σε αυτούς τους προορισμούς οι κρατήσεις έχουν ήδη ξεπεράσει τα επίπεδα 2019.
Πηγή capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου