Ρεπορτάζ

Στη Σύμη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθούν με κάθε επισημότητα και έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, την Κυριακή 8η Μαΐου στη Σύμη οι επετειακές εκδηλώσεις για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της παράδοσης των Δωδεκανήσων από τους Γερμανούς στους συμμάχους.
Η 8η Μαΐου του 1945 θεωρείται η ημέρα λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ηταν τότε που η Γερμανία αναγκάστηκε να συμφωνήσει στην άνευ όρων παράδοση ολόκληρου του γερμανικού στρατού με τη συνθηκολόγηση της Ρεμς στις 7 Μαΐου του 1945, που ήταν όχι μόνο ηττημένη, αλλά είχε χάσει κάθε πολιτική ύπαρξη και μάλιστα κάθε είδους νομική υπόσταση. H συμφωνία ετέθη σε ισχύ από την 8η Μαΐου του 1945.

Την ίδια μέρα, 8η Μαΐου του 1945, ο Γερμανός στρατηγός Otto Wagener, υπέγραψε στη Σύμη την παράδοση της Δωδεκανήσου στους συμμάχους, γυρνώντας την σελίδα στη νεότερη ιστορία της περιοχής μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης του νησιού, ενώ ενδέχεται αν το πρόγραμμά της το επιτρέψει να αφιχθεί στο νησί από την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 7 Μαΐου και η επίσκεψή της να είναι διήμερη, ωστόσο αυτό είναι κάτι που επισήμως θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου