Τοπικές Ειδήσεις

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε (μέσω τηλεδιάσκεψης) το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου υπό την προεδρία του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χρήστου Ευστρατίου και με τη συμμετοχή των φορέων (εκπροσώπων των Δήμων Ρόδου και Κω, εθελοντικών οργανώσεων, κρατικών αρχών κ.τ.λ. ).
Βασικό θέμα συζήτησης ήταν ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών και η άμεση κινητοποίηση για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που τυχόν εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, η οποία ξεκίνησε στις 15 Απριλίου και θα λήξει στις 31 Οκτωβρίου.
Όπως είπε ο κ. Ευστρατίου, το επίπεδο ετοιμότητας στα μεγαλύτερα νησιά, στη Ρόδο και στην Κω, είναι αυξημένο και όλες οι δυνάμεις (υπηρεσίες, φορείς και εθελοντές) συνεργάζονται άψογα, ακολουθώντας πάντα το πρόσταγμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συνδράμοντας το έργο της. Εκκρεμεί όμως από τους Δήμους η κατάθεση του σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών (μόνο ένα σχέδιο έχει κατατεθεί μέχρι τώρα).
Ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Ευστρατίου δήλωσε επίσης ότι η περιφερειακή αρχή θα εντάξει στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» την προμήθεια τεσσάρων μεγάλων πυροσβεστικών οχημάτων και 25 μικρότερων.
Τα μικρά πυροσβεστικά πρόκειται να διατεθούν στα μικρότερα νησιά τα οποία δεν διαθέτουν επαρκή μέσα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών. Παράλληλα μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος (συνολικό ύψος 7,96 εκατ. ευρώ) θα γίνει η προμήθεια σύγχρονων συστημάτων Πολιτικής Προστασίας.
Επίσης, ο κ. Ευστρατίου ανέφερε ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχουν πραγματοποιηθεί τα εγκαίνια της γέφυρας Μάκκαρη, πιθανότατα με την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. Με αφορμή την παρουσία του κ. Χαρδαλιά στη Ρόδο, δεν αποκλείεται να γίνουν και ανακοινώσεις για το κτήριο πολιτικής προστασίας στην περιοχή Κοσκινού.
Τέλος, σχετικά με τη Γέφυρα Κρεμαστής, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, δήλωσε ότι προχωρά κανονικά η δημοπράτηση του έργου και η διαγωνιστική διαδικασία. Ανέφερε επίσης ότι προβλέπεται η ενίσχυση της υπάρχουσας γέφυρας και η διαπλάτυνσή της, ώστε να είναι διπλής κατεύθυνσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου