Σε μια απέραντη χωματερή μετέτρεψαν οι ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό του Κορακόνερου την ευρύτερη περιοχή, όπου απορρίπτουν ό,τι θεωρούν πως τους είναι άχρηστο ή περιττό, καταστρέφοντας το περιβάλλον αλλά και την εικόνα, ενός από τα ωραιότερα σημεία της Ρόδου, κοντά στην νέα μαρίνα που αποτελεί κόσμημα για το νησί μας.
Την περασμένη Τετάρτη και την Πέμπτη, στήθηκε από τη δημοτική αρχή μια νέα μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας της περιοχής περιμετρικά του καταυλισμού και μέχρι την νέα μαρίνα, προκειμένου να απομακρυνθούν μπάζα, σκουπίδια, παλιοσίδερα, αδρανή υλικά και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί που απέρριψαν οι ρομά, μετατρέποντας το συγκεκριμένο σημείο σε χωματερή.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και υπό την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Παλαιολόγου, χωρίς ευτυχώς αυτή τη φορά οι τσιγγάνοι να προκαλέσουν έκτροπα ή επεισόδια, όπως συνέβη την περσινή χρονιά.
Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η «δ», φαίνεται καθαρά το μέγεθος της ρύπανσης του περιβάλλοντος, αρκεί να σημειωθεί ότι απαιτήθηκαν αρκετά… δρομολόγια προκειμένου να απομακρυνθούν οι τόνοι σκουπιδιών που συσσωρεύθηκαν στην είσοδο του καταυλισμού αλλά και πέριξ αυτού, μέχρι και την νέα μαρίνα.
Παρά τις προειδοποιήσεις που απευθύνθηκαν προς τους ρομά να διατηρήσουν καθαρό τον χώρο, τουλάχιστον έξω από τον καταυλισμό ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου και με δεδομένο ότι από το σημείο περνούν πολλοί επισκέπτες του νησιού μας, είναι αμφίβολο αν και κατά πόσο ο χώρος θα διατηρηθεί καθαρός και πόσο σύντομα θα χρειαστεί νέα παρέμβαση από την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ