Ειδήσεις

Η 28χρονη κόρη της Ιεροβασίλη κατήγγειλε βραδύτητα στις έρευνες για τη σύλληψη του δολοφόνου

Βραδύτητα στη διενέργεια των ερευνών από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας της 61χρονης Ευαγγελίας (Αντζελας) Ιεροβασίλη του Γεωργίου, το βράδυ της 20ής Ιουνίου 2012, στο σπίτι της, στο Γεννάδι κατήγγειλε σήμερα από την εκπομπή «Μίλα» της Τατιάνα Στεφανίδου στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» η 28χρονη κόρη της κ. Μελίνα Μπατζαράκη.

Η κ. Μπατζαράκη υποστήριξε μάλιστα ότι έχει δώσει στοιχεία στις αρχές για την υπόθεση, ότι πιθανολογεί σφόδρα ποιοι είναι οι δράστες και ότι οι έρευνες δεν προχωρούν.

Με τον δημοσιογράφο κ. Γ. Σόμπολο ενημέρωσε σχετικά αρμοδίως τη ΓΑΔΑ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ

Mε τη λήψη κατάθεσης από έναν αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ξεκίνησε η κυρία ανάκριση για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας της 61χρονης Ευαγγελίας (Αντζελας) Ιεροβασίλη του Γεωργίου, το βράδυ της 20ής Ιουνίου 2012, στο σπίτι της, στο Γεννάδι.

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ’ αγνώστων δραστών και η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου κ. Μαρίνα Κρανίτη, αρχής γενομένης από την 22α Ιανουαρίου 2014, ξεκίνησε έρευνα με σκοπό να διαλευκάνει την υπόθεση για την οποία δεν έχουν προκύψει μέχρι στιγμής στοιχεία ικανά για να θεμελιώσουν διώξεις σε βάρος ατόμων που θεωρήθηκαν ύποπτα από τους αστυνομικούς.

Σημειώνεται ότι ακόμη η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Eρευνών δεν έχει ολοκληρώσει την έρευνα σε στοιχεία που της απεστάλησαν, ενώ από την δακτυλοσκοπική έρευνα σε μαχαίρια, που είχαν κατασχεθεί από διάφορες τοποθεσίες δεν προέκυψαν αξιοποιήσημα αποτυπώματα.
Από τα µέσα Δεκεµβρίου του έτους 2012 ξεκίνησαν εξάλλου έλεγχοι στις τηλεφωνικές κλήσεις, εισερχόµενες και εξερχόµενες και τα µηνύµατα SMS, που έγιναν από την 17η Ιουνίου έως την 17η Ιουλίου 2012 µεταξύ 7 ατόµων που χρησιµοποιούν 9 τηλεφωνικές συνδέσεις, οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι. Και οι έρευνες αυτές είναι στάσιμες.

Τι έχει προκύψει

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, το βράδυ της 20ής Ιουνίου 2012 ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι ο εν διαστάσει σύζυγος της κόρης της 61χρονης, την βρήκε νεκρή, στο ισόγειο μονοκατοικίας της, στο Γεννάδι.

Στο σπίτι μετέβη κλιμάκιο του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών και ο ιατροδικαστής και έλαβαν φωτογραφίες, δείγμα από αίμα και άλλο υλικό για έλεγχο με τη μέθοδο του DNA.
Σε δωμάτιο της οικίας της Ιεροβασίλη βρέθηκε και μια 83 χρονη. Πρόκειται για μια κατάκοιτη ηλικιωμένη τη φροντίδα της οποίας είχε αναλάβει η Ιεροβασίλη. Η 83χρονη πάσχει από Αλτσχάιμερ και δεν ήταν σε θέση να καταθέσει ουσιωδώς για την υπόθεση.
Στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 μαχαίρια, ένα κινητό τηλέφωνο, μια ροζ μπατονέτα με αίμα, ένα σκουρόχρωμο φόρεμα με λευκές βούλες που φορούσε η θανούσα και δύο κλειδιά θυρίδας.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το θύμα δολοφονήθηκε με νύσσον και τέμνον όργανο, πιθανότατα μαχαίρι, δεχόμενο 14 πλήγματα – μαχαιριές, αιφνιδιαζόμενο και χωρίς να αντιδράσει και κατ’ εκτίμησή του, ο χρόνος θανάτου ήταν οι ώρες 12:00 με 14:00 της 20ής Ιουνίου 2012.
Η εκτίμηση του ιατροδικαστή επιβεβαιώθηκε με έκθεση Ιατροδικαστικής Έκθεσης Νεκροψίας – Νεκροτομής.

Επίσης ανιχνεύθηκε στο αίμα της νεκρής η παρουσία οινοπνεύματος σε συγκέντρωση 0,19 γραμ./λίτρο αίματος.
Από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία έχουν ληφθεί και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων νύχια από τρία άτομα τα οποία έχουν αποσταλεί για έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Νέα στοιχεία
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η “δημοκρατική”, από την έρευνα που έχει διενεργηθεί έχουν προκύψει εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία, που μέχρι σήμερα δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας.
Ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου υπέβαλε συγκεκριμένα υπόμνημα ένα εκ των παιδιών της 61χρονης, που διαμένει στην Αυστραλία.

Υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η μητέρα του είχε καταφέρει να δημιουργήσει με τα χρόνια μια αξιόλογη περιουσία. Είχε στην ιδιοκτησία της συγκεκριμένα περίπου 10 ακίνητα και διαμερίσματα. Σε 6 εξ’ αυτών ήταν συνιδιοκτήτρια και συγκεκριμένα σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ιερού Λόχου, σε μια οικία στο Γεννάδι, σε ένα οικόπεδο στη Σάλακο και σ΄ ένα τμήμα οικοπέδου στα περίχωρα της πόλης της Ρόδου.

Διατηρούσε επιπλέον θυρίδα στην Alpha Bank και λογαριασμό με υπόλοιπο περίπου 70.000 ευρώ.
Ο γιός της δολοφονηθείσης ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι η μητέρα του είχε δεχτεί στο παρελθόν απειλές κατά της ζωής της και ότι είχε γίνει απόπειρα σε βάρος της!!

Πιο συγκεκριμένα, ενώ οδηγούσε, μια ρόδα σχεδόν έφυγε από τη θέση της και όταν έφτασε η οδική βοήθεια την ενημέρωσε ότι κάποιος είχε ξεβιδώσει τα “παξιμάδια” του τροχού.

Επιπλέον, όπως ισχυρίζεται ο γιός της, την 18η και 19η Ιουνίου 2012 η 61χρονη είχε παρατηρήσει ένα αυτοκίνητο το οποίο εκινείτο περίεργα έξω από το σπίτι της και είχε πάρει δύο φορές την αστυνομία και το είχε αναφέρει. Είχε δώσει μάλιστα ορισμένους από τους αριθμούς της πινακίδας κυκλοφορίας του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.

Έτερος γιος της 61χρονης, ο οποίος είχε μάλιστα θεωρηθεί ύποπτος παρουσίασε στις αρχές άλλοθι το οποίο και επιβεβαιώθηκε καθώς με τη σύντροφό του και ακόμη ένα άτομο είχαν κάνει χρήση υποκατάστατου που χορηγεί ο ΟΚΑΝΑ αλλά και ναρκωτικών δισκίων, ενώ επισκέφτηκαν ένα κατάστημα υγεινομικού ενδιαφέροντος, ένα ενεχυροδανειστήριο και ένα mini market την επίμαχη ημέρα.

Ο πρώην σύζυγός της παρουσίασε ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο επισημαίνοντας ότι την επίμαχη ημέρα ταξίδευε από την Κρήτη στον Πειραιά, ενώ προηγουμένως είχε περιπολία ως εθελοντής θηροφύλακας στην Κρήτη.

Κατάθεση ελήφθη ακόμη από έναν μουσικό για τον οποίο υπήρξαν υποψίες ότι διατηρούσε σχέση με την 61χρονη. Μάλιστα υποβλήθηκε σε εξετάσεις προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είχε ερωτική σχέση με την εκλιπούσα η οποία, όπως προέκυψε, έπασχε από ηπατίτιδα μετά από μια μετάγγιση αίματος.

Εξετάστηκε επιπλέον και ένας οικοδόμος ο οποίος είχε κάνει κάποιες εργασίες στο σπίτι της και ερωτήθηκε αν είχαν ερωτικές σχέσεις πράγμα που αρνήθηκε κατηγορηματικά και δεν προέκυπτε εξάλλου από κανένα άλλο στοιχείο.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν τα όσα κατέθεσε μια γειτόνισσά της στο Γεννάδι. Η συγκεκριμένη μάρτυρας κατέθεσε ότι την ημέρα του φόνου και ώρα 19.00 ενώ βρισκόταν στην οικία της άκουσε μια ανδρική και γυναικεία φωνή τις οποίες δεν μπορεί να προσδριορίσει από πού προέρχονταν, που λογομαχούσαν.

Λίγη ώρα μετά περί την 21.00 άνοιξε ένα παράθυρο στο σπίτι της, το οποίο βλέπει στην οικία της 61χρονης και άκουσε πάλι φωνές ενώ δύο ώρες μετά ακούστηκαν και πάλι φωνές από δύο άνδρες (σημείωση: ήταν ο εν διαστάσει σύζυγος της κόρης της και ένας συγγενής του, που βρήκαν την 61χρονη νεκρή).
Εξετάστηκαν επίσης συγγενείς της υπερήλικης που φρόντιζε στην οικία της η 61χρονη.

Σηµειώνεται ότι ο δράστης επεδίωξε να πείσει ότι τα κίνητρα του εγκλήµατος ήταν οικονοµικά. Πιο συγκεκριµένα βρέθηκαν ανοικτά και ανακατωµένα συρτάρια και ντουλάπες σε δύο δωµάτια κυρίως αλλά διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν αφαιρεθεί αντικείµενα αξίας, όπως κοσµήµατα. Στα συρτάρια υπήρχαν συγκεκριµένα κουτιά µε κοσµήµατα και φο µπιζού τα οποία δεν ανοίχτηκαν καν. Στο µπρελόκ της βρέθηκε εξάλλου το κλειδί θυρίδας που διατηρεί σε τράπεζα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου