Aναβίωσε χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, ερήμην της κατηγορούμενης, απόντος κυρίου μάρτυρα αλλά και με εξέταση μαρτύρων, που λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε, δεν μπορούσαν να ανακαλέσουν στις μνήμες τους λεπτομέρειες, υπόθεση σωματεμπορίας, που είχε συγκλονίσει τη Ρόδο και που η εξέλιξή της αποτέλεσε αντικείμενο δυσμενούς σχολιασμού για τους χειρισμούς της από πλευράς της δικαιοσύνης.
Το λαϊκό δικαστήριο εξέτασε συγκεκριμένα υπόθεση με κατηγορούμενη μια 37χρονη σήμερα σύζυγο σωματέμπορου, που αποφυλακίστηκε εσπευσμένα, ενώ είχε καταδικαστεί και που ενεπλάκη πριν ακόμη ξεχάσει τα σίδερα της φυλακής σε υπόθεση εμπορίας ηρωίνης και σε εμπόριο όπλων.
Ο κατηγορούμενος καταζητείται ακόμη και την 5η Δεκεμβρίου 2005 η έφεσή του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.
Η σύζυγός του κρίθηκε χθες, ερήμην, αθώα λόγω αμφιβολιών για απλή συνέργεια σε σωματεμπορία, ενώ έπαυσε οριστικά λόγω παραγραφής η δίωξη εις βάρος της για παράνομη παρακράτηση διαβατηρίου.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου επέβαλε την 7η Iουνίου 2004 ποινή κάθειρξης 6 ετών χωρίς ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ στον 31χρονο, τότε Αλβανό υπήκοο A. C. του M..
Ο 31χρονος κρίθηκε τότε ένοχος κατά πλειοψηφία (6-1) σωματεμπορίας και διευκόλυνσης προώθησης στην Eλλάδα αλλοδαπού και αθώος της κατηγορίας της απειλής κατ’ εξακολούθηση.
O Α. C. συνελήφθη την 28η Αυγούστου και ώρα 15.50 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου. Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι τον Οκτώβριο του 2002 «αγόρασε» από Ρωσοπόντιο «ατζέντη» στη Χαλκίδα αντί χρηματικού ποσού 3.000 ευρώ μια 21χρονη Ρωσίδα την οποία προωθούσε έκτοτε στην πορνεία και την πρόσφερε για εργασία σε ιδιοκτήτες μπαρ στο Αίγιο, στη Χαλκίδα, στην Κόρινθο και στη Ρόδο, παρακρατώντας το διαβατήριό της και μέρος των χρημάτων που κέρδιζε για την «εργασία» της αυτή σε συνεργασία με τη σύζυγό του E. C., ηλικίας τότε 21 ετών
Διαπιστώθηκε ακόμη ότι παρακρατούσε το διαβατήριό της Ρωσίδας, ενώ άλλα ταξιδιωτικά της έγγραφα βρίσκονται στα χέρια της αδελφής του 30χρονου Αλβανού K. C. ετών 32 τότε, που διέμενε στο Αμαρύνθιο.
Για να της το επιστρέψει απαιτούσε ο 31χρονος Αλβανός την καταβολή χρηματικού ποσού 2.000 ευρώ από τον φίλο της Ι. Ζ., πρώην υπάλληλο του στριπτιζάδικου «Infinity» που την έχει θέσει υπό την προστασία του και την βοήθησε να καταγγείλει τον «βασανιστή» της.
Η 21χρονη Ρωσίδα θύμα κυκλώματος σωματεμπορίας κατέθεσε ότι ήρθε στην Ελλάδα πριν από 12 χρόνια από τη χώρα της με βίζα 15 ημερών. Με το που έφτασε στη χώρα μας με λεωφορείο από την Μόσχα την συνάντησαν δύο Ρωσοπόντιοι ονόματι «Παναγιώτης» και «Αλέξης» και της πρότειναν να εργασθεί σε μπαρ, διαβεβαιώνοντάς την, ότι θα της εξασφάλιζαν μόνιμη διαμονή στη χώρα και έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Ενα μήνα μετά της εξέδωσαν άδεια παραμονής από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και της πρόσφεραν εργασία σε κοκτέιλ – μπαρ, στην Χαλκίδα. Από εκεί έφυγε 3 μήνες μετά και εργάσθηκε σε άλλο μπάρ, στο Αίγιο.
Οι ίδιοι Ρωσοπόντιοι την μετέφεραν στη συνέχεια σε άλλο μπαρ στην Κόρινθο, όπου παρέμεινε για 7 μήνες. Στα μπαρ αυτά η 21χρονη εργαζόταν με «κονσομασιόν» και ως στριπτιζέζ, παίρνοντας μεροκάματο από τα ποσά των πελατών με τους οποίους έκανε παρέα. Ευρισκόμενη στη Χαλκίδα γνώρισε τον 30χρονο Αλβανό που την ακολούθησε στο Αίγιο και στην Κόρινθο. Την παρότρυνε να φύγει από τη δούλεψη των Ρωσοπόντιων και να εργασθεί σε μπαρ στη Ρόδο. Η 21χρονη Ρωσίδα μίλησε σχετικά στους Ρωσοπόντιους οι οποίοι την «πούλησαν» στον 31χρονο Αλβανό έναντι 3.000 ευρώ. Τον Οκτώβριο του 2002 ανεχώρησε με τον 31χρονο Αλβανό και την αδερφή του και αφίχθη στη Ρόδο.
Τα χρήματα που κέρδιζε από την εργασία της σε στριπτιζάδικα τα έπαιρνε ο 31χρονος Αλβανός και υπολόγισε ότι της έχει αφαιρέσει συνολικά 20.000 ευρώ.
Αποκάλυψε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο 31χρονος Αλβανός την εξωθούσε στην πορνεία με τη χρήση βίας και ότι εισέπραττε από τις «βίζιτες» που της κανόνιζε από 100 έως 150 ευρώ την φορά.
Αποκάλυψε ειδικότερα ότι την οδηγούσε σε ξενοδοχείο στην περιοχή «Ζέφυρος» και την διέτασσε να πηγαίνει σε συγκεκριμένα δωμάτια, όπου την περίμεναν πελάτες τους οποίους είχε βρει ο 31χρονος σε στριπτιζάδικο, όπου εργαζόταν ως στριπτιζέζ.
Κατέθεσε επίσης ότι την εξανάγκασε να συνευρεθεί ερωτικά και έναντι αμοιβής με 35 άτομα περίπου και ότι την χτυπούσε κατ’ επανάληψη με βιαιότητα.
Σε μια περίπτωση όπως κατέθεσε, την χτύπησε διότι δεν ήθελε να συμμετάσχει σε πληρωμένο όργιο με δύο άνδρες. Τόνισε επίσης ότι απειλούσαν την ίδια και την μητέρα της στη Ρωσία για να μην καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου.
Η κατηγορούμενη εφέρετο από κατάθεση του θύματος να την είχε παραλάβει μαζί με τον σύζυγο της στην Ρόδο γεγονός που από μόνο του, όπως τονίστηκε χθες από τον Εισαγγελέα της έδρας, δεν συνιστά συνδρομή σε σωματεμπορία ενώ για το αδίκημα της παρακράτησης του διαβατηρίου του θύματος, αυτό έχει υποπέσει σε παραγραφή.
Σημειώνεται ότι την 14η Ιουλίου 2004, έναν μήνα περίπου μετά την απόφαση του Λαϊκού Δικαστηρίου το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους (χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εμφάνιση την 1η κάθε μήνα στο ΑΤ της περιοχής που διαμένει) σε ικανοποίηση σχετικής αίτησης με την οποίαν ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να εργαστεί για να αναθρέψει το παιδί του διότι η γυναίκα του, κατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση, είχε εγκαταλείψει την Ρόδο, ο A. C. ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης ηρωίνης.
Ο 31χρονος Αλβανός από κοινού με τον 22χρονο ανιψιό του Q. C. «στρατολόγησαν» σε δύο περιπτώσεις, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2004 και την Κυριακή 17η Οκτωβρίου 2004, την 24χρονη τότε φοιτήτρια των ΤΕΙ Αθηνών Γ. Κ., με την οποία είχε συνάψει σχέση ο τελευταίος προκειμένου να χρησιμοποιείται ως «βαποράκι» για την διακίνηση ηρωίνης στη Ρόδο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ