Τοπικές Ειδήσεις

Πώς να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα στο δέρμα του προσώπου

Γράφει η
Κατερίνα Παπασάββα,
Αισθητικός

Τα μαύρα στίγματα (φαγέσωρες) και οι διεσταλμένοι πόροι είναι χαρακτηριστικά του λιπαρού δέρματος. Τα μαύρα στίγματα δημιουργούνται από το φράξιμο των πόρων από το σμίγμα που εκκρίνεται φυσιολογικά από τους σμιγματογόνους αδένες, δέν απομακρύνεται με σωστό καθαρισμό, οξειδώνεται και μαυρίζει με τον ατμοσφαιρικό αέρα.
Επίσης δημιουργούνται οι λευκοί φαγέσωρες, κάτι σάν εσωτερικά σπυράκια με σμίγμα που δέν αλλάζουν χρώμα, δέν μαυρίζουν γιατί δέν έρχονται σε επαφή με τον αέρα. Διάφορες ορμονικές διαταραχές ειδικά στην εφηβεία προκαλούν υπερέκριση σμίγματος με αποτέλεσμα την δημιουργία αυτών των αντιαισθητικών στιγμάτων αλλά και των εσωτερικών. Η υπερβολική λιπαρότητα δημιουργεί μιά αντιαισθητική γυαλάδα και τραχιά υφή στο δέρμα του προσώπου! Το λιπαρό περιβάλλον δημιουργεί εύκολα συνθήκες ανάπτυξης ακμής και λόγω των ρύπων, σκόνης, προιόντα μακιγιάζ (make up, πούδρες κλπ) με αποτέλεσμα το δέρμα να αποκτά μιά “βρώμικη” ‘οψη. Αποφεύγουμε να πιέζουμε τα μάυρα στίγματα μόνες μας με τα χέρια μας γιατί υπάρχει κίνδυνος μολύνσεων.
Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται αφ ενός μέν με σωστό καθαρισμό του προσώπου πρωί και βράδυ στο σπίτι και αφ ετέρου με βαθύ καθαρισμό με ατμό στην αισθητικό! Δέν πρεπει να παραλείπουμε τον καθαρισμό του δέρματος πρωί και βράδυ ώστε να απομακρύνονται το σμίγμα, οι ρύποι και το μακιγιάζ. Δέν πρέπει να χρησιμοποιούμε κρέμες και μάλιστα λιπαρές γιατί εντείνουν το πρόβλημα και το οδηγούν στην δημιουργία ακμής! Οι κρέμες πρέπει να είναι ρυθμιστικές της λιπαρότητας. Το δέρμα στο σπίτι το καθαρίζουμε με γαλάκτωμα το οποίο ξεπλένουμε παντα με νερό, το σαπουνίζουμε με ένα ήπιο τζέλ καθαρισμού, το ξεπλένουμε καλά και το σκουπίζουμε ταμποναριστά. Τα καθαριστικά προιόντα πρέπει πάντα να ξεπλένονται με νερο και όχι απλά να σκουπίζονται!
Ο βαθύς καθαρισμός στην αισθητικό με την χρήση ατμού είναι απαραιτητος γιατί ο ατμός ταυτόχρονα με την χρήση ενζυμικού πήλιγκ μαλακώνει το σμίγμα στο βάθος των πόρων, κάτι που δέν επιτυγχάνουμε με την δερμοαπόξεση, η οποία δρά κυρίως επιφανειακά και μηχανικά.
Σε συνδυασμό μάλιστα με ελαφρά χημικά πήλιγκς ρυθμίζεται η λιπαρότητα του δέρματος και μειώνονται οι διεσταλμένοι πόροι. Μετά τον ατμό η αισθητικός θα απομακρύνει το εγκλωβισμένο σμίγμα από τους πόρους με τον τρόπο που αυτή έχει διδαχθεί και θα περιποιηθεί το δέρμα ώστε να καθαρίσει σε βάθος το δέρμα και να αναζωογονηθεί! Διότι ένα δέρμα που οι πόροι του είναι φραγμένοι με σμίγμα, νεκρά κύτταρα, ρύπους και υπολείμματα μακιγιάζ ΔΕΝ αναπνέει και οδηγείται σε μαρασμό και γήρανση!
Γιατί το δέρμα είναι ένας ζωντανός ιστός που πρέπει να τηρείται καθαρός. Ειδικά εμείς που έχουμε μεσογειακά δέρματα, κυρίως λιπαρά επιβαρύνονται από την ηλιοφάνεια που έχουμε σχεδόν όλο το χρόνο και απαιτούν περιποίηση και φροντίδα όλο το χρόνο, καθημερινά.
Κατερίνα Παπασάββα-
Λαμπαδάκη, Αισθητικός, πτυχ/χος Αθηνών και
Βιέννης, υπεύθυνη του
κέντρου Ομορφιάς και Υγείας katerinadayspa στη Ρόδο, οδός
Μεγ. Κων/νου 30, τηλ.22410-31016
και 29504.
www.katerinadayspa.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου