ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο των υοθεσιών στην Ελλάδα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΑΙΔΊ
Μέγεθος γραμμάτων

Αλ­λα­γές και νέες ρυθ­μί­σεις για την ανα­δο­χή και την υιο­θε­σία παι­διών,  υιο­θε­τεί νο­μο­σχέ­διο του υπουρ­γεί­ου Ερ­γα­σί­ας και Κοι­νω­νι­κής Αλ­λη­λεγ­γύ­ης, σύμ­φω­να με την αρ­μό­δια ανα­πλη­ρώ­τρια υπουρ­γό Θεανώ Φω­τί­ου.

Σύμ­φω­να με σχε­τι­κές δη­λώ­σεις τη κ.Φω­τί­ου, με το νο­μο­σχέ­διο θα γί­νε­ται εγ­γρα­φή τόσο των παι­διών όσο και των υπο­ψή­φιων ανα­δό­χων και θετών γο­νέ­ων σε Εθνι­κά Μη­τρώα και θα υπάρ­χει επι­πλέ­ον επί­βλε­ψη από έναν νε­ο­σύ­στα­το φορέα, το Εθνι­κό Συμ­βού­λιο Ανα­δο­χής και Υιο­θε­σί­ας.

Όπως η ίδια εξη­γεί, μι­λώ­ντας στην εφη­με­ρί­δα Αυγή «μαζί με το Εθνι­κό Μη­τρώο ανη­λί­κων, ει­σά­γου­με και τα ει­δι­κά μη­τρώα, στα οποία κα­τα­γρά­φο­νται υπο­χρε­ω­τι­κά όλα τα παι­διά που δια­βιούν σε μο­νά­δες παι­δι­κής προ­στα­σί­ας, πόσο καιρό βρί­σκο­νται εκεί, η κα­τά­στα­σή τους κ.ά. Πα­ράλ­λη­λα με τη δη­μιουρ­γία φα­κέ­λου για το κάθε παιδί, θα μπο­ρεί αυτό εύ­κο­λα να βρει τις ρίζες του και να βρει τη φυ­σι­κή του οι­κο­γέ­νεια».

Επί­σης, σύμ­φω­να με την ανα­πλη­ρώ­τρια υπουρ­γό Κοι­νω­νι­κής Αλ­λη­λεγ­γύ­ης, το νο­μο­σχέ­διο θα επι­χει­ρή­σει να αντι­με­τω­πί­σει φαι­νό­με­να που φτά­νουν μέχρι την εμπο­ρία βρε­φών αλλά και οι­κο­νο­μι­κών συ­ναλ­λα­γών για συ­γκε­κρι­μέ­νες ανα­δο­χές με­τα­ξύ γο­νέ­ων και υπο­ψη­φί­ων.

«Με το και­νού­ριο νο­μο­σχέ­διο αντι­με­τω­πί­ζο­νται η με­γά­λη κα­θυ­στέ­ρη­ση και πο­λυ­ε­τής δια­δι­κα­σία που συχνά απαι­τού­νται τόσο για τις ανα­δο­χές όσο και για τις υιο­θε­σί­ες, γε­γο­νός που πολ­λές φορές απο­θαρ­ρύ­νει τα άτομα που το επι­θυ­μούν», ση­μειώ­νει η κ. Φω­τί­ου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.