Ειδήσεις

FT: Η Ελλάδα ανάμεσα στα επτά «οικονομικά θαύματα» παγκοσμίως

Ανάμεσα στα επτά οικονομικά θαύματα ενός ανήσυχου κόσμου ο οποίος συγκλονίζεται από απόλυτη απαισιοδοξία λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού και της ύφεσης, συγκαταλέγεται η Ελλάδα σε άρθρο στους Financial Times, του Ρουσίρ Σάρμα, Προέδρου του Rochefeller International.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα των FT, η Ελλάδα βρίσκεται στη λίστα των χωρών που χαρακτηρίζονται ως «οικονομικά θαύματα», με τον κατάλογο να συμπληρώνεται από το Βιετνάμ, την Ινδονησία, την Ινδία, την Πορτογαλία, τη Σαουδική Αραβία και την Ιαπωνία.

Μάλιστα, ο Ρουσίρ Σάρμα, τονίζει στο παραπάνω δημοσίευμα ότι αυτές οι χώρες που κυριαρχούν στη λίστα των «οικονομικών  θαυμάτων», χαρακτηρίζονται από σχετικά ισχυρή ανάπτυξη, μέτρια επίπεδα πληθωρισμού και οι υψηλές αποδόσεις.

Ξένες επενδύσεις και τουρισμός

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του κειμένου, η οικονομία της χώρα μας παίρνει ώθηση από την αναζωογόνηση των ξένων επενδύσεων και του τουρισμού, τον οποίο ο κορονοϊός είχε μειώσει από 20 στο 15% του ΑΕΠ.

Όπως τονίζει ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είχαν φτάσει στο 50%, ενώ πλέον το ποσοστό αυτό έχει καταγράψει μείωση και διαμορφώνεται σε λιγότερο από 10%. Η ανάπτυξη της χώρας ξεπερνά το 4%, ενώ ο πληθωρισμός υποχωρεί γρήγορα, γεγονός που οδηγεί τη χώρα σε γρήγορη οικονομική ανάκαμψη.

Μεταξύ άλλων, ο Ρουσίρ Σάρμα σημειώνει πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Πορτογαλία βρίσκονται σε φάση ανάκαμψης έχοντας μειώσει τα ελλείμματά τους, ενώ είναι λιγότερο εκτεθειμένες στις αναταράξεις της εφοδιαστικής αλυσίδας που σχετίζονται με τη Ρωσία.

Όπως καταλήγει ο αρθρογράφος, χάρη στις υφιστάμενες συνθήκες, η Ελλάδα, το Βιετνάμ, η Ινδονησία, η Ινδία, η Πορτογαλία, η Σαουδική Αραβία και η Ιαπωνία έχουν αναδειχθεί σε νικητές εν μέσω μιας περιόδου διεθνούς ανησυχίας.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου