Τοπικές Ειδήσεις

Μηχανική βλάβη ΕΓ-ΔΡ πλοίου στην Κάλυμνο και ΕΓ-ΤΡ σκάφους στη Σύμη

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΖΕΦΥΡΟΣ» Ν. ΑΛΕΞ. 08, ότι κατά τη διάρκεια του πλου παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω προς τον λιμένα ν. Καλύμνου με 28 επιβάτες. Από το περιστατικό δεν υπήρχε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό.

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σύμης από την ιδιοκτήτρια του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ¨ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΥΙΝ¨ Ν.Ρ. 347, για μηχανική βλάβη της αριστερής κύριας μηχανής, με εκατό (100) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή τριών (03) ν.μ. ΝΑ Κάβου Αλώπου ν. Σύμης.

Το εν λόγω Ε/Γ-Τ/Ρ κατέπλευσε αυτοδύναμα σε προβλήτα του όρμου Αγίου Γεωργίου ν. Σύμης, όπου με μέριμνα της εταιρείας, είχε ήδη καταπλεύσει εκεί, έτερο σκάφος το οποίο μετεπιβίβασε με ασφάλεια τους εκατό επιβαίνοντες και τους αποβίβασε σε λιμένα ν. Σύμης.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ¨ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΥΙΝ¨, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου