Τοπικές Ειδήσεις

Δωρεάν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα το κρέας που προκύπτει από το Πρόγραμμα Παρακολούθησης Ανεπιτήρητων Παραγωγικών Ζώων

Είναι γνωστό σε όλους το μεγάλο πρόβλημα της ανεπιτήρητης βόσκησης παραγωγικών ζώων, κυρίως αιγοπροβάτων, που ταλαιπωρεί το νησί μας εδώ και πολλά χρόνια. Η Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου, σύμφωνα με το άρθρο 17 του νόμου 4056/2012, λειτουργεί με αποτελέσματα το Πρόγραμμα Παρακολούθησης Ανεπιτήρητων Παραγωγικών Ζώων, ενώ το κρέας που προκύπτει διατίθεται δωρεάν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις κοινωνικής πρόνοιας.

Την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022 παραδόθηκαν στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δωδ/σου 300 κιλά κατσικίσιου κρέατος για τις ανάγκες των τροφίμων και στον Δημοτικό Οργανισμό Πρόνοιας παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Γεωργίου-Ευθυμίου Τριάντου άλλα 300 κιλά κατσικίσιου κρέατος για την ανακούφιση των αναγκών αρκετών συμπολιτών μας.

Από 1-1-2022 έχουν παραδοθεί συνολικά 2400 κιλά κρέατος, ενώ από την αρχή του Προγράμματος μέχρι σήμερα η ροή εφοδιασμού των διάφορων Δομών Πρόνοιας με κρέας είναι συνεχής. Αυτό ενισχύει σημαντικά την αξία του Προγράμματος και δηλώνουμε ότι με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε στο μέλλον έως ότου εκλείψει, ελπίζουμε οριστικά, το μεγάλο πρόβλημα των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων στο νησί μας.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος

Πρωτογενούς Τομέα & Οικολογίας

& Ισότητας Φύλων

Ευδοκία Σ. Πάττα – Αποστολίδη

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου