Τοπικές Ειδήσεις

Εξαπόλυση αρπακτικών εντόμων για τη βιολογική καταπολέμηση της βαμβακάδας

Η Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου ξεκίνησε και φέτος (25 & 26 Αυγούστου) την εξαπόλυση αρπακτικών εντόμων για τη βιολογική καταπολέμηση του ψευδόκοκκου Maconellicoccus hirsutus, κοινώς βαμβακάδα.

Tα αρπακτικά είδη τα οποία εξαπολύονται είναι το Cryptolaemus montrouzieri & Nephus includes. Tα δύο αυτά αρπακτικά είδη χρησιμοποιούνται συνδυαστικά ανάλογα με τα επίπεδα προσβολής που υπάρχουν. Η υπηρεσία εφαρμόζει την συγκεκριμένη μέθοδο προκειμένου να αποφευχθεί ο ψεκασμός με χημικά εντομοκτόνα τα οποία βλάπτουν την υγεία των πολιτών.

Οι εξαπολύσεις γίνονται σε χώρους αστικού πρασίνου σε όλη την πόλη της Ρόδου. Οι δημότες πρέπει να αποφεύγουν τους χημικούς ψεκασμούς στους κήπους τους για να μπορέσουν τα αρπακτικά είδη να επιβιώσουν και να εξαπλωθούν σε όλα τα σημεία προσβολής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου