Πολιτιστικά

Έργα του Παναγιώτη Τανιμανίδη στην Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου

Εκφράζω την ιδιαίτερη χαρά μου που το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, φιλοξενεί στην Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου τα έργα του διακεκριμένου καλλιτέχνη κ. Παναγιώτη Τανιμανίδη.

Από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του 80 με έργο αναγνωρισμένο εντός και εκτός Ελλάδος, ζωγράφος και γλύπτης, συνδυάζει με πρωτοτυπία και τις δύο αυτές εκφραστικές δυνατότητες στα εικαστικά του έργα. Ο συγκεκριμένος αυτός καλλιτέχνης, μας έχει εκπροσωπήσει επάξια στο εξωτερικό, έχοντας παρουσιάσει τις γλυπτοζωγραφικές του πολύ ενδιαφέρουσες συνθέσεις σε μεγάλα πολιτισμικά κέντρα του εξωτερικού, απ’ όπου απέσπασε ευμενέστατα σχόλια και μάλιστα από σημαντικούς ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Ο Παναγιώτης Τανιμανίδης έχει σπουδάσει Μαθηματικά, Θεολογία, Μουσική, έχει κάνει 23 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο και έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς ομαδικές εκθέσεις.

Στην έκθεσή του, θα γνωρίσουμε αντιπροσωπευτικά έργα από την πρόσφατη δημιουργική του περίοδο, το εντελώς προσωπικό εικαστικό ύφος, όπου με ποιητικότητα, χιούμορ και σαρκασμό ασκεί, εκτός των άλλων και κοινωνική κριτική γύρω από τα τεκταινόμενα της καθημερινότητάς μας.

Εγκαίνια Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, ώρα 20.00, Νέα Πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου. Διάρκεια έκθεσης μέχρι 5 Σεπτεμβρίου 2014.
Ωράριο Τρίτη έως και Σάββατο 8.00 – 21.00

δρ. Νικόλαος Τσ. Φρόνας

Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου

Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου