Τοπικές Ειδήσεις

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για το ΚΥ Αντιμάχειας Κω

 Επιστολή του Περιφερειακού Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου κ. Μαραγκού Ευστάθιου στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Υγείας κ .Βασίλη Κικίλια  σχετικά με το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Λαμβάνω το θάρρος να σας αποστείλω την παρούσα επιστολή, με αφορμή την παγκόσμια διεθνή συγκυρία και τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοΐού.

Καταρχήν θέλω να σας συγχαρώ για την διαχείριση της κρίσης και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των υγειονομικών δομών της χώρας.

Θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που σε ένα χρόνο διακυβέρνησης καταφέρατε να μετατρέψετε την εικόνα της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο και από δακτυλοδεικτούμενη να γίνει παράδειγμα προς μίμηση , θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που σε ένα χρόνο διακυβέρνησης δώσατε πίσω στην χώρα τον παγκόσμιο σεβασμό που της ανήκει και της αξίζει.

Η παγκόσμια κρίση υγείας που βιώνουμε ανέδειξε και μια σειρά από ανάγκες και ζητήματα που παραμένουν άλυτα εδώ και πολύ καιρό σε αυτή την χώρα και που είμαι σίγουρος ότι θα δώσετε όλο σας το βάρος για να επιλυθούν το επόμενο διάστημα .

Όπως γνωρίζετε ένα μεγάλο αίτημα της κοινωνίας της Κω είναι η δημιουργία του νέου Νοσοκομείου που θα δώσει στο νησί του Ιπποκράτη και τους πολίτες αυτού του νησιού τις υγειονομικές υπηρεσίες που δικαιούνται και αξίζουν .

Ένα όμως επίσης σοβαρό αίτημα που αφορά τις υγειονομικές δομές του νησιού και που παραμένει βαλτωμένο εδώ και 11 χρόνια είναι το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας .

Στο νησί της Κω κατοικούν 36.000 μόνιμοι κάτοικοι και ο πληθυσμός αυτός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τετραπλασιάζεται. Το υπάρχον νοσοκομείο έχει σοβαρά προβλήματα λόγω ελλείψεων σε χώρους, εξοπλισμό αλλά κυρίως σε προσωπικό.

Σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την πόλη της Κω και το νοσοκομείο της, στο κέντρο τριών Κοινοτήτων 10 χιλιάδων μονίμων κατοίκων και μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων 40 χιλιάδων κλινών και ακριβώς δίπλα στο αεροδρόμιο « ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», κατασκευάστηκε σε χώρο του Δήμου το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, το οποίο 11 χρόνια μετά την αποπεράτωση του παραμένει κλειστό, καθώς δεν έχει στελεχωθεί.

Το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας αποτελεί ένα πρότυπο Κέντρο Υγείας που εγκαινιάστηκε το 2009 από τον τότε υπουργό κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο , η κατασκευή του και η τοποθέτηση του σύγχρονου τότε εξοπλισμού, κόστισαν περίπου 3,6 εκατομμύρια € δυστυχώς όμως μέχρι και σήμερα παραμένει στην ουσία κλειστό μιας και χρησιμοποιείται ως αγροτικό ιατρείο .

Βρίσκετε εντός οικοπέδου έκτασης 3.825,00μ2 και το κτίριο συνολικής επιφάνειας 2.137,39μ2 , αποτελούν ιδιοκτησία του πρώην Δήμου Ηρακλειδών και σήμερα του Δήμου Κω .

Με την με αριθμό 206/2006 απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δήμου Ηρακλειδών, παραχώρησε το πιο πάνω ακίνητο καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο στο αρμόδιο υπουργείο για την δημιουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας, με την δέσμευση ότι αυτό θα λειτουργούσε εντός 3 ετών από την παραχώρηση.

To Κέντρο Υγείας της Αντιμάχειας στην Κω, που αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο υγείας στην Ελλάδα, μπορεί , να συμβάλει στην αποσυμφόρηση του Γενικού Νοσοκομείου της Κω, καθώς διαθέτει Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό Εργαστήριο, αίθουσα μικροεπεμβάσεων, 4 θαλάμους νοσηλείας

με 7 κλίνες και πληθώρα ειδικών τμημάτων, όπως Παθολογικό, Καρδιολογικό, Γυναικολογικό, Παιδιατρικό και Οδοντιατρικό εάν συμπεριληφθεί σε αυτό η λειτουργία ενός πλήρη εξοπλισμένου και επανδρωμένου επί 24 ώρου βάσεως ασθενοφόρου τότε πραγματικά μιλάμε για την σχεδόν πλήρη στελέχωση των δομών υγείας του νησιού μας .

Όπως αντιλαμβάνεσθε η λειτουργία του αποτελεί άμεση ανάγκη για το νησί της Κω. Μιας και με αυτόν τον τρόπο επιτυχαίνετε ο στόχος της παροχής υπηρεσιών υγείας σε μια πολύ μεγάλη μερίδα των πολιτών αλλά και των επισκεπτών του δήμου μας που σήμερα δυσκολεύονται είτε λόγω προβλήματος πρόσβασης είτε λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας του ΓΝ ΚΩ να έχουν έγκαιρα την αναγκαία παροχή υπηρεσιών υγείας .

Με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Θα αποσυμφορηθεί το Γ.Ν Κω που σήμερα επωμίζεται το βάρος ολόκληρου του πληθυσμού και των επισκεπτών με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στελέχωσης .

Επιλύεται ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και είναι η απουσία κάλυψης των επειγόντων ιατρικών προβλημάτων με ασθενοφόρο.

Αξιοποιείτε η περιουσία των πολιτών που σήμερα παραμένει εγκαταλειμμένη και ανεκμετάλλευτη.

Τέλος στην κρίσιμη στιγμή που ζούμε με τον ανάλογο εξοπλισμό η Κως το νησί του « ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ», ο 4ος τουριστικός προορισμός της χώρας, αυτόματα κατατάσσεται σε ένα ασφαλή προορισμό με ικανοποιητικές δομές υγείας τόσο για του μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες και αποκτά ένα σοβαρό συγκριτικό πλεονέκτημα στον τουριστικό ευρωπαϊκό χάρτη.

Κύριε πρωθυπουργέ ,

Έχοντας σας απολυτή εμπιστοσύνη, είμαι σίγουρος ότι θα δείξετε προσωπικό ενδιαφέρον για το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας και ακόμη πιο σίγουρος ότι θα δώσετε άμεση λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα του νησιού μας και που δεν είναι άλλο από την ΥΓΕΙΑ.

Έχοντας δίπλα σας , Περιφέρεια, Δήμο , Φορείς και πολίτες είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα μείνετε στην ιστορία και ως ο πρωθυπουργός που απέδωσε στην πατρίδα του « ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» τις υγειονομικές δομές που τις αρμόζουν.

Μ ε εκτίμηση

Μαραγκός Ευστάθιος – Σωτήριος

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου